NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

16 decembrie 2012

Cum am pescuit in 2012

Cozia
   Se apropie sarbatorile de iarna si anul nou, pescuitul este pe sfarsite anul asta si in afara de distractia la copca, nu au mai ramas prea multe optiuni pescaresti. S-ar mai putea pescui pe sub barajele mari, ceva stiuca, biban, sau scobar, poate ceva mreana si bineinteles ca mai trage la copci si babusca, rosioara...
  
   Eu, m-am procopsit cu o sinuzita si in ceea ce ma priveste, pe anul acesta, pana la primavara, am cam incheiat cu orice iesire pe malul apei. Astfel s-au dus naibii toate planurile cu privire la mihalti si pastravi, pe care le facusem... Nu-i nimic, sa fiu sanatos, ca la anul ma asteapta iar Oltul, sa fac o mie si una de pescuieli grozave !
  
   Hai sa vedem ce si cum si pe unde am pescuit anul asta...
 

Turnu
     In primavara, am inceput cu somoteiul, din cauza apelor tulburi ale Oltului in zona noastra, si la inceput au dat vreo 2 -3 bucati mai rasarite, pentru ca mai apoi sa scada in marime. Cleanul nu a mai fost prezent ca in alti ani, s-a prins, dar mai slabut, bucati mai mici si mai greu. Poate ca a preferat momeala vie, eu am dat dupa el exclusiv la rotative.
  

vara
    Vara a fost aproape toata, a somoteilor, am pescuit mai mult pe zona Turnu, in Parcul National Cozia, unde sunt locuri extraordinare ca si confort, acces, belvedere si bineinteles ... somotei. Despre aceasta zona, o sa mai scriu mai tarziu, merita popularizata intre pescari, poate ca venind mai multi confrati pe aici, se vor reduce numarul de burta-verde, ce strica locul cu mizerie, urlete si manele in weekend-uri...
  
ape adanci
   Aici, la Turnu, am gasit locuri optime pentru pescuitul pe canicula, cu racoare si umbra si nu unul - doua, ci loc dupa loc, insirate ca margelele pe ata, de nu stii unde sa te opresti sa-ti faci tabara. Somoteii, la inceput de sezon mai mici, apoi mai mari si mai mari, trag aproape in fiecare noapte, cateodata si ziua, mai sunt cleni pe sub umbrarele de fagi, se poate pescui si la carasi mari sau scobari cu feedere, mai da toamna si cate o marlita... Raportul peste - confort, este optim si distanta din trei judete, Valcea, Sibiu si Arges, este acceptabila.
  

umbra si racoare
    Toamna a inceput cu marlite, nu pot zice stiuci, deoarece parca au fost vorbite, pe toata zona Lazaret - Sibiu si pana pe la Dragasani in Valcea nu am vazut (eu), o stiuca mai rasarita ci doar marlite de 1 - 1,5 kile si chiar mai mici. Dar au facut prapad, au atacat orice li s-a oferit, artificiale sau viu cu o frecventa mare, de dupa toate obstacolele, incat pana si babuscarii si obletarii se facusera pescari de stiuca... Clenii au tinut-o si ei pana tarziu, au mai fost si ceva bibani pe la Ionesti si Zavideni - Valcea.
  

Bradisor
    Avatul a inceput devreme prin septembrie, dar din pacate, anul asta am avut de aface numai cu reprezentativa de tineret - sperante, au dat zilnic si multi pe la Proieni - Valcea si mai apoi la Ionesti pe sub baraj, insa numai de aia mici de 20 - 35 cm. Nu am prins niciunul mai adevarat, dar m-am distrat si am facut si cateva tigai cu de asta, fiind foarte bun la gust. Salaul nici nu i-am vazut culoarea pe zona asta, am auzit ca nici la vale nu prea a tras cine stie ce.
  
avati mici la Proieni
   Aproape de iarna, am mai prins cativa pastravi si planuiam chiar, sa fac cel putin trei pescuieli la copca dupa ei, pe la Bradisor, dar starea sanatatii, mi-a taiat ambitiile si asa ca stau aici si scriu nazbatii in loc sa fiu cu gasca pe coclauri  :(  Mihaltul, hai, mai treaca - mearga, asta se va prinde si in martie, pe sfarsitul lunii, atunci cand e mai cald aerul si apa e tot rece - sloi.
  

pescuit la munte
    Cam asta a fost anul 2012 si consider ca a fost un an plin in ceea ce priveste pescuitul, nu datorita capturilor, ci mai degraba a locurilor si numarului de iesiri facute. Pe parcursul acestei luni, voi mai detalia cele spuse mai sus, cu momelile la care ...
   

asta a fost pe 2012
          Pana atunci, spor la treaba copcarilor !!!

2 comentarii:

  1. Sarbatori fericite !
    La cum se anunta iarna asta sezonul viitor s-ar putea sa fie mai consistent.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, de obicei cand e iarna grea, tot anul urmator merge foarte bine pescuitul.
      Sarbatori fericite si tie, si in anul ce vine :
      Fire intinse !!!

      Ștergere

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!