NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată

30 noiembrie 2012

Pe Olt la deal, de sf. Andrei

Oltul la Proieni, in noiembrie
   Azi 30 noiembrie, de sfantul Andrei, avand eu o zi libera, m-am gandit ca s-ar putea sa mai mearga stiuca pe la Drumul Vechi sau avatul pe la balta Proieni.
   Desi timpul este destul de inaintat spre iarna, cu vreo trei zile inainte trecand pe acolo, am vazut din fuga masinii cateva barci pe lacul Brezoi si toti cei din barci dadeau la oscilante, plus ca mai dadeau si altii de pe mal. Asa ca, nefiind sigur ca a scazut apa pe Bradisor si ca pastravul mananca, m-am hotarat sa incerc stiucuta pe acolo.
 
Dimineata la Drumul Vechi - Brezoi
   Dimineata, destul de cald, ceata usoara, si apa... vanata si rece - gheata. Niciun pestisor pe la mal, ce sa caute stiuca pe acolo ? Totusi am incercat pe la Drumul Vechi. La Proieni, mai sus, am incercat avatul mic, dar si asta era absent. De fapt aici era maruntis si puiet la maluri de era apa neagra de ei, avea prea multa mancare, ce sa mai fuga dupa tinicheaua mea !
 
pe balta Proieni
   Vazand ca nu ataca nici la mal si nici in larg, am vrut sa mai incerc nitel stiuca pe acolo, dar m-am intalnit cu un alt pescar - tinichigiu, care mi-a spus ca a batut tot locul si nu numai azi, ci de vreo trei saptamani tot da dupa ea si nimic, nimic, niciun atac.

Daca pestele nu mananca...

   M-am lasat pagubas de stiuca si cum se apropia pranzul ...
 
Vechiul pod de sub barajul Brezoi
   Am zis ca totusi e devreme sa ma duc acasa si hai in drum si pe sub baraj, la Brezoi, nu se stie, poate ataca ceva cat de mic. Aici totul era ca si mai sus, 2 -3 pescari pe malul opus si care nu faceau nimic, puiet la mal si niciun rapitor.
  
Barajul Brezoi, toamna
   Asa ca am concluzionat ca pe anul asta, 2012, s-a cam incheiat cu pescuitul cu naluci la rapitori, mai ales ca nici la vale pe Olt, pe la baraj, nu prea mai merge, poate doar cate un biban sau cate un avatel pacaliti cu streamere sau cicade mici. Si poate ca pana la anul nou, pastravul o sa mai manance la doi - trei viermusi pe carlig mic... Cam asta a fost pe 2012.

Asta a fost pe 2012
 
   Cu o saptamana inainte de asta, auzisem ca ar da avatul pe la Govora, pe deversare, in locul zis " la cenusa". Am fost si acolo, dar cand am ajuns, nu am putut decat sa fac vreo doua poze si sa plec...

Si mai sunt si in spate...
    Aici nu se vede prea bine, dar daca nu as fi stiut despre ce e vorba, as fi crezut ca e targ auto !
  Pe o distanta de 1 km erau masinile puhoi si pe mal om langa om la 2 m unul de altul, umar la umar, prinzand la pluta carasei mici sau obleti. Ei, aici nu au loc parasutistii, ca-i ia lumea la bataie si totusi, ici si colo... mai dadea cate unul, asa, de amorul artei...
 
Si dupa curba... cat vezi cu ochii !
  
   De saptamana ce vine ma gandesc serios la Bradisor, la pastrav, macar sa mai apuc vreo doua pescuieli pana de Craciun, sa vin si cu vreo 3 - 4 pastraviori in traista, sa nu spun ca anul asta am ratat distractia.
  

Floricele de sf. Andrei ??
        Poate ca altii inca fac treaba cu nalucile, daca da, bravo lor si fir intins !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!