NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

03 iulie 2011

Rusanesti - Izbiceni 2011, pescuit in deversare

Deverseaza la Rusanesti
   1 iulie 2011. Dupa ploi interminabile la munte, Oltul este deversat prin toate barajele si apa este cam merlie la Izbiceni si Rusanesti.
   Am plecat de vineri noaptea, ca sa fim la prima ora la avat, la Rusanesti sub baraj. Cand am ajuns era un frig si un vant de nu puteam sta afara. Asa ca am stat acolo sub baraj in masini pana dimineata, cu exceptia lui Nelu Alimanescu (guest). Asta, mai serios, a pus-o rapid de doua bete, " la ce-o fi" si a stat afara langa ele. La ora 5,30, s-a procopsit cu un somotei de vreo doua kile, luat la lipitoare, chiar la "pernute" sub baraj.
   Ala i-a fost norocul, ca pe zi, a inceput sa bata vantul ala mare, de nu puteam tine batul in mana si n-a mai dat nimic. Avatii au iesit cativa la atac - mici de 1,5 - 2 kile si rari. Ce mai, apa fiind neclara, nu au dat la nimic, vanau mai pe la fund si nu au raspuns la tinichele, voblere si alte dracii d`ale noastre. Nelu l-a mai incercat la adanc, la toate alea, dar...pauza totala.

La bete
   Am plecat pe lac in aval, pe malul stang si am vrut sa dam pe la padurea de la km. 6+700, dar era ca pe mare, nici macar n-am lansat, asteptand o domolire a vantului ( cu exceptia lui Alimanescu, ce a dat cu doua... tot asa... dar nu-i pomana zilnic). Pe la 14,00 am plecat si de aici, inapoi la Rusanesti sub baraj. Aici nu mai sarea si nu mai dadea, nimic absolut. Dupa ce am analizat situatia noastra jalnica de luzari, am plecat spre Izbiceni, pe malul drept, mai sus de Podul Vechi, pana la "Cruci". Tot acum l-am anuntat despre noua locatie si pe Doru, care venea de la Pitesti. Cu el ne-am intalnit la Izbiceni si am pescuit impreuna.
  

Doru de la Pitesti
    Aici, surpriza, desi mai batea vantul destul de tare, tragea platica, la inceput mai mica, apoi nitel mai " imbracata"- cum spune Doru. http://youtu.be/_IXM9o7tUbg  O iufa, apoi a inceput somoteiul la rame si la lipitori, nu des, ci cate unul ici - unul hat departe pe la ceilalti membrii ( Catalin, Didi, Dan Doana si Alimanescu), vreo suta de metri mai jos. 

Pe lacul Izbiceni
   Cam toti am luat cativa pana dimineata. Necazul a fost ca noi aveam o tona de coropisnite, si lipitori vreo...4 - 5, toti. Mai aveam ceva rame si cu alea, am prins in reprize platici care dadeau cu precadere in carligele mari de somn. A fost ceva activitate noaptea si vantul s-a domolit de tot.
  
Instalam betele
   Dimineata, Doru a plecat spre Frunzaru (eu dormeam) si apoi a inceput ploaia. Am strans, am plecat acasa. Nu am prins mult, dar am luat toti cate ceva. Cam asta-i tot.

Ploua pe Podu` Vechi la Izbiceni


4 comentarii:

  1. SALUT.
    Dimineata am plecat spre Frunzaru. Am oprit la teava, apa scazuta sanse-mici. Am prins greu 2-3 obleti lucru nemaiantanlit aici. Cu toate ca am insistat o ora nu am avut nicio trasatura.
    Singurul pete a fost un ciortan "la kil" luat de un localnic la pluta.
    Asta a fost dar la ce frig si ploaie era nici nu se putea altfel.
    Da' nu ma las si pe 14 plec pornit pe el. Mai vorbim si poate faci o vizita.
    Tensi

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, ma gandeam eu ca pe ploaia aia prapadita e greu de stat. Sincer, am crezut ca ai plecat direct acasa, aia era vreme de stat in masina, nu laga bete. Nu stiu precis cand mai ajung pe acolo, dar oricum mai vin odata in iulie, te anunt din vreme. Si acum sambata asta, cred ca voi incerca somoteiul pe la Turnu, la tunele si daca nu vrea, urc la Brezoi dupa caras.
    Tinem legatura !

    RăspundețiȘtergere
  3. eu zic ca merita orice vreme ar fi, pentru cei pasionati bineinteles.nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca esti pe malul apei cu unditele langa tine, ce conteaza vremea !

    RăspundețiȘtergere

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!