NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

24 august 2010

Clean intre munti

La clean
   Sambata, neavand nici un angajament de pescuit mai serios, am vorbit la telefon cu niste cunoscuti, care sunt paznici la un baraj de pe Oltul superior, baraj ramas in faza de stand by, in conservare, de pe vremea lui Ceasca. E ridicata doar structura inferioara, restul urmand sa se faca...ma rog, important e ca sunt o multime de excavatii si devieri pe Olt, ceea ce face locul un rai al clenilor si mrenei.
   Asadar, iata-ma in defileul Oltului, intre munti, la Raul Vadului (da, acolo unde sunt si glumeti). Am mers, de`al dracu, in stil vechi, cu o daramatura de tren, sa mai simt si eu parfumul pescuielilor din tinerete, cu mers la gara, de acolo hat la naiba la locul de pescuit. Frumos, zau chiar a fost placut.
Ceata si roua de dimineata
   In principal, am dat la rotative mici, chiar foarte mici 00, dupa cleni. Productiv si distractiv. Apa era merlie, numai buna de tinichele. Au cazut destui cleni, nu enormi, desi ar cam fi fost cazul, avand in vedere locurile. Nu am adus acasa nimic, deoarece dl. Taru, paznic la...betoane, tot n-avea de lucru nimic mai bun, asa ca i-a facut la tigaie, serie dupa serie, timp de trei zile, cu mamaliguta si mujdei, de au mancat si cainii de acolo.
La mreana, pe seara
   Seara, am dat la mreana, au cazut cateva mrenute cam la 30 cm si am lasat o tona de plumbi prin pietroaiele locului. La rama mare, la altceva nu prea vrea. Cu ocazia asta am aflat ca nu sunt pescar de mreana si m-am jurat ca dracu o sa ma mai vada pe mine dand dupa ea la munte, in suvoaie puternice si in loc plin de piatra.
Bibanul dintre betoane
   Si surpriza, intre betoanele alea, se fac niste deschideri mici cu apa, de fapt e un intreg sistem de canale pe sub baraj, plin cu apa de izvor, in care nu stiu cum - adusi de om, sau natural, s-au prasit niste bibani marisori si extrem de viu colorati. Am prins si de astia cativa, de nu-mi venea sa cred unde stau si ce or fi mancand ei acolo. Astia i-am prins la pluta, dand printre mustati de fier beton.
Alta montura ? Nu ma mai prindeti voi...
   Am stat acolo pana luni dupamiaza, (am dormit in baraca paznicului), racoare ziua si frig al naibii noaptea, aer curat si hoinareala pe coclauri bolovanoase, cu aruncari de lingurita hotesti pe sub mana si driluri frumoase : pot spune ca m-am distrat pe cinste ! Si neaparat cat tine timpul frumos ma mai duc, macar o data !

Un comentariu:

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!