NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată

05 iulie 2010

Izbiceni, Rusanesti, Babiciu, iulie 2010

Dimineata pe podul vechi
Hotarat lucru, asta-i vara somnului. Cat timp se va lucra la centrale pe Oltul inferior, apa va fi scazuta si zic eu ca va merge bine somnul. Ca modificari de comportament : trage ziua dupa pranz si prefera net coropisnita. Asta-i bine, fiindca gangania nu prea e atacata de guvizi si se poate da cu ea ziua.


Ora 5,00-  prima lansare
Am fost vineri pe Podu` vechi la Izbiceni, cu Didi si dis de dimineata ne-am intalnit cu Leo si cu Marius - Tata platicii (asa zice el ca-l cheama), de la Magurele. Am urcat pe pod cu scara mobila, ca apa e scazuta cu aproape 3 m si am dat dupa platica. Tragea binisor platica mai rasarita, insa au venit ierburi pe apa care curgea cam tare ( deversau la baraje ) si au inceput nervii. A dat soarele si era acolo, o caldura infernala, dar cu toate astea s-a prins destul de bine. Si cine putea sa prinda cel mai mult ? Bineinteles ... Tataia platicilor ! Ca i-am si promis ca-i pun poza la panoul de onoare si Leo a zis ca sa-i cumparam cununa de premiant.

Leo in stanga si Marius - Tata lor, in dreapta (vezi ca te-am premiat ? )
Gata cu gluma, astia aveau cu sacu` si eu NU am prins nici una ! Ghena neagra, dupa cinci ore de chin si injuraturi am gasit un pic de umbra langa un parapet si scarbit total de asa bafta, m-am culcat pana la plecare. Pe la 14,00 am trecut pe mal, ne am despartit de amicii din Magurele si am decolat la locul de noapte de la Rusanesti.
Aici am gasit umbra la pranz

Aici mai racoare, ca ploua pe undeva prin nord, am inceput sa dam cu cate un bat, apoi inca unul, pana le am pus pe toate. A atacat de la prima aruncatura, in 30 sec, dar rateu (la Didi ). Apoi cand s-a intunecat a inceput o iufa la betele lui Didi, a luat 4 bucati in cateva minute, tragea la disperare la alea 4 bete ale lui, si la cele 8 ale mele, tacere totala.
Didi razand din mustata dupa iufa
Eu privind la el cum scoate...
De subliniat ca intre betele lui si ale mele era doar o lungime de masina 4 - 5 m. Dupa ce a terminat cu asta a dat si la mine, dar numai la mine. Au venit iar ierburi pe apa, am descalcit mereu firele, dar aveam doi somotei in juvelnic si imi recapatasem respectul de sine si fortele.
Bingo !
 Asa am stat pana pe la 1,00 cand nu am mai rezistat de ... somn, am asigurat betele si ne- am culcat. Momelile erau puse proaspat si erau sperante de alti somotei la trezire. Asa a si fost, dimineata am mai gasit doi (eu ) in bete. Si strune rupte ciudat...Vezi bine, cred ca pe la 3 - 4,00 au dat iar si inca de aia mari, de aia e bine sa fie un planton 3, un om de schimb la bete. Duminica pe la 10,00 am plecat spre casa si in drum, ne-am abatut si la Babiciu pe balta aia de pe contracanal, la pod, unde erau niste tovarasi de ai nostri valceni, la concurenta cu argesenii - care prind primii o tona de carasei. Au prins. O tona.

Culesi de la Rusanesti
Acum daca ma gandesc, a fost totusi un pescuit placut, s-au prins destui pesti, exemplare frumoase de platica si somotei. Didi cu platica si eu cu somnu`, ca daca nu ai noroc la una, o sa ai la cealalta ! Si daca v-a placut ce va tot mint eu pe aici, duceti-va si voi, ca somoteii stau pe acolo ca merele in pom, doar sa-i culegeti !
N-avem somn ! (pe bune)

2 comentarii:

  1. awesome fishing pictures blog I love your blog

    RăspundețiȘtergere
  2. I'm glad you liked it, I sure do something instantly pics, whenever there are. Thanks for visit and comment.

    RăspundețiȘtergere

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!