NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

20 iulie 2010

Somotei la Ramnicu Valcea

Didi in locatia cu monstrii
Da, la Ramnicu Valcea, pe Olt, s-a prasit masiv somnul. A depus mai demult si acum e plin Oltul de moace. Ala mare nu se stie pe unde sta, cred ca are habitat comun cu stiucile alea mari, care nici ele nu sunt de gasit cu toate ca exista si din timp in timp mai apar.

Razvan cu cel mai mare de aici

Sa facem o analiza a situatiei. Daca mergi dupamiaza si stai noaptea, macar pana pe la 2,00, dau destui somotei mici de 20 - 25 cm - moace de fapt, buni de aruncat inapoi in apa. In functie de locul ales, mai multi sau mai putini. Mancarea preferata e rama mica, la fel ca la caras, dar se arunca acesti prichindei si la rame mai mari ca ei, lipitori si chiar coropisnite mari. Mai da ocazional si cate unul de 1 kil. Se cuvine sa mentionez ca in folclorul pescaresc valcean, nu s-a prins nici unul sub 10- 12 kile, mergand pana la vreo 42, (???? astia-s nebuni tata, nici nu cred ca au vazut macar la tv asa ceva, darmite sa mai si prinda !). La Valcea se prind numai monstri...

Acei monstri pe care vi-i arat eu aici. Nimeni nu s-a aratat cu vreunul mai mare, dar toti au vazut cu ochii lor, au auzit, se jura, etc. Balade populare pescaresti din zona Valcea...

unul din monstrii aia de zeci de kile
Necazul cel mare e ca nu poti da cu rame de raul ghibortului care mananca la concurenta cu somoteii si fir`ar el al dracu, nu stiu de ce nu inventeaza nimeni un virus ceva, sa-l extermine, pestele asta fiind un real pericol pentru toti ceilalti (mananca si icrele altor specii si roade orice e comestibil) - un flagel.

Daca o luam ca pe o distractie cu catch & release obligatoriu, e destul de placut pescuitul asta nocturn la moace. Si nu se stie daca, dand la momeli de somn mare, nu vine si tac`so mare la carlig. Speranta exista, mai ales ca in cativa ani, generatia asta de puiet se face mai mare si mai mare, maxima !

Stiam de cativa ani ca mai da pe aici somoteiul, am si prins rar cate unul, dar anul asta a explodat populatia somneasca. Sa ne fie de bine, sa avem si pe la noi la Valcea maluri pline de nebuni noctambuli si de bete cu starleti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!