NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

26 februarie 2010

Lada frigorifica pentru pescuit- 3 din 6

Cutia - corpul lazii :
- Din cornierul de Al se taie dupa modelul de mai jos doua cadre identice, la dimensiunile cuvei (fara buza) + 2 grosimi polistiren + 2 grosimi plastic celular- vezi " sectiune transversala". Se mai taie unul la aceleasi dimensiuni, dar acesta dintr-o jumate de profil rigips (pentru capac) si il punem separat.. Se mai taie 4 bucati la lungimea inaltimii cuvei + 1 grosime polistiren + 1 grosime celular (fundul),astea fiind colturile. Cadrele vor avea cate o ureche de imbinare taiata usor in strec-oblic pe care o bagam pe interior, apoi dam gaura cu burghiul de 4mm. La unul inainte de a nitui, fixam cu mana pe interior si o laterala, o gaurim prin gaurile deja facute si o nituim odata cu cadrul. apoi se fixeaza celelalte 3 laterale (inaltimi).
- Polistirenul se va taia cu 3-4 mm mai inalt decat cuva + fundul, pe laterale, pentru ca atunci cand venim cu cadrul de deasupra, sa-l nituim fortat apasand injos pe el, creand o umflatura, o buza de polistiren ca in poza de mai jos.
- La foile de celular le dam sus si jos in toate colturile cam pe unde ar veni niturile de fixare a cadrelor,cate o gaura de 7- 10 mm (ulterior umplute cu silicon) pentru a intra capul nitului si a nu sta distantate de cornier.
- Dam cu putin silicon pe ici pe colo pe interiorul scheletului, ii punem foile de celular pe care le-am taiat inainte, dam si pe astea rapid puncte de silicon in colturi sau mai bine punem siliconul intins pe toate cele 8 imbinari dintre placi, asezam bucatile laterale de polistiren pe margini si in final punem fundul pe cateva puncte de silicon. Cat mai rapid asezam cadrul 2 de Al deasupra presam, gaurim, nituim. E bine sa fie doi oameni la asta. Un prieten, nu stresati sotia !
- Am obtinut cutia, acum introducem cuva, pana ce buza superioara atinge polistirenul. Dam un contur exact cu un creion, scoatem cuva si taiem cu cutterul pe semn in adancime cat e buza cuvei de groasa. Apoi pe lateral, in asa fel ca in decupeul rezultat sa intre exact buza cuvei, dar Atentie ! buza sa fie fix la nivelul cornierului- vezi poza de mai sus. Jos iata cum va arata un colt al cutiei.
- Probati, ajustati, pana da bine, asta e un lucru major, va asigura perfecta etansare. Daca e bine, dati cu silicon in decupeu si putin pe fundul de polistiren, infigeti cuva presat bine, stergeti Acum siliconul in surplus, buza sa ramana curata. Si polistirenul. Nu o puneti cu greutati la presat, ea trebuie sa stea singura, eventual faceti o proba inainte cu ceva plan, celularul pentru capac.
Pute al dracu a silicon, dar gata, avem cutia !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!