NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată

28 noiembrie 2012

Peste la cuptor, cu... cascaval


Merge si cu pastrav
  
 O reteta cam ciudata, dar probata de mine . Si auzita de la Rex Hunt, la TV bineinteles, ca doar nu am stat de taina personal cu ilustrul confrate. Din pacate nu am si o poza cu asta sa o pun aici, ar fi fost foarte sugestiva, dar...
 
   Hai sa vedem ce ne trebuie :
- Peste. De oricare, dar de preferinta carne alba de rapitor, salaul fiind excelent. Fara solzi si dezosata (fileu). 4- 5 bucati, cam 0,7-1 kg de fileuri in total, se sareaza usor si se lasa sa traga sarea 15 min. Se poate folosi si peste oceanic asemanator la carne cu salaul, merlucius, cod, sau chiar si pangasius.
- Ardei gras de 3 culori (de aia mari), rosu, galben, verde, cate unul din fiecare.
- Cascaval, o rotita de aprox. 300 g.
   Bucatile de peste le punem ori pe gratar ori in tigaie cu putin ulei de masline si le frigem / prajim pe jumatate, adica le calim usor, pentru a se intari. Apoi le asezam pe fundul unui vas mai naltut, unei cratiti, cu putin ulei.
   Tocam ardeii cubulete potivite. Cascavalul se taie in doua, o jumatate se toaca in cubulete mici, cealalta in cubulete mai mari cam de 1 cm. Se amesteca tocatura de ardei gras cu cascavalul taiat mai mare si se pune peste.. fish, apoi se presara restul de cascaval taiat mai mic, pe deasupra.
   Se da la cuptor vre-o 20- 30 min, cat sa se faca pestele si sa se topeasca cascavalul de deasupra.
Se serveste cald sau rece, cu putina lamaie, mai bine fara.
   Atat : Pofta mare !
   Desi la prima vedere, dupa cum spuneam e o reteta ciudata (peste cu branza !), am incercat-o si a iesit ceva delicios. O recomand ca pe o delicatesa ! Ideea e ca pestele si ardeiul isi impreuna gustul si se coc, sub un capac de cascaval topit.
    Yamm, Yamm !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!