NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

15 mai 2011

O iesire la Daesti - Valcea

Pe aici se ia stiuca - vara
  Vrand sa iau "pulsul Oltului" in materie de pescuit, am fost sambata asta la Daesti ( Lunca ). Ideea de baza a fost, sa incerc avatul. Locul e cunoscut pe aici, drept unul bun de avati marisori, de 2 - 4 kile. Totusi, apa e foarte rece si avatul e pe la fund si nu prea se indeasa la atacuri, ba chiar nu da deloc la artificiale, desi mai sare dupa obleti.

Nici un clean !
   In postarea precedenta, unde spuneam ca am fost la Turnu, am pus poze cu soare si timp frumos ( facute sambata, acum o saptamana). Ei bine, dupa ce am plecat de acolo, la 40 min, a inceput o ninsoare deasa, de nu puteau sa mearga masinile pe drum, din lipsa de vizibilitate. Cum naiba sa fie apa optima ca temperatura pentru pescuit, cand inca miroase a dezghet !


Dau cu orice am la mine, trebuie sa o ia !

 Dupa ce am colindat o zona semnificativa, pe un mal si pe celalalt - degeaba, am dat de un canal (pe care nici eu nu-l stiam), un liman linistit si plin cu albitura, cu obleti care stateau la soare. Loc ideal de stiuca. Ce sa spun, ceva ataca, nu prea mare, dar insistent. Am stat acolo restul timpului, incercand toata panoplia de artificiale si stiluri, disperat de incapatanarea nemernicului rapitor (avat, dupa toate semnele), de a nu ciocani macar un pic, vreo naluca.

Asta e singurul peste prins azi

  Oricum, m-am ales cu niste poze si un clip cu locul ala, uite va pun linkul aici  http://youtu.be/5a2Sp7Sz1Lo 

Tot e bine, ca e umbra !

  Se pare ca si pestele are prohibitie - la mancare si asta o respecta strict ! Asa ca o stire, pe Olt, la Valcea, nu se prind decat obleti si aia cam rar. Bibanul a disparut pur si simplu (vreun parazit sau boala), cleanul e foarte timid, apa e rece ca in luna martie.

Barajul Daesti - Valcea

  De acum, nu cred ca mai ies pana pe 3 iunie, cand am planuit cu amicii, o pescuiala adevarata, de trei zile, la Rusanesti. Pana atunci, o veni si vara !

15 comentarii:

  1. Asa e, nu pot sta acasa pe o vreme ca asta, chiar daca e prohibitie. Si sa fim cinstiti, nu intotdeauna avem trofee, cateodata ne mai intoarcem si cu punga goala - merita si asta postat, spre stiinta altora.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am fost saptamana trecuta la fruzaru, mai precis sub frunzaru la balta aia cu insula. Am incercat pe coada prin dreptul satului Gostavatu si a intrat caras mult dar mic. Astept sa se deschida sezonul si apoi directia Izbiceni. Nu stiu daca pe pod sau in deversare dar de dus tot ma duc.
    Tensi

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai ce mai e, o saptamana si un pic. Tocmai bine sa-ti poti face bagajul. Eu cred ca cel mai bine e pe pod in luna asta (somn). Pe deversare...nu prea cred ca merge, dar nu poti stii, poate da mreana, salaul.
    Si pe lac, pe pereu, un pic in amonte de pod (pe malul drept) cam 5-600m e loc bun si mai sus "la cruci".
    Eu, pe data istorica de 3 iunie, dupamiaza, voi fii pe acelasi mal, mai sus de cruci, in dreptul PECO sau stadionului de la Cilieni, unde se poate trece cu masina peste contracanal. Stau cu amicii, pana duminica. Deja visez numai somni si coropisnite !
    Fire intinse si s-auzim de mare !

    RăspundețiȘtergere
  4. Suna f. bine, eu nu am fost pe malul drept pana acum, am dat mai mult pe pod si uneori pe malul stang in dreptul podului. Sper sa merite iesirea, eu nu am timp saptamana viitoare dar pe 12 vreau sa fac o iesire de 3 zile prin zona.
    Personal as prefera podul pentru ca e mai linistita zona vine putina lume, singurul lucru care ma nelinisteste este adancimea mare a apei; nu stiu daca a venit inca platica si somnul pe acolo.
    Tensi

    RăspundețiȘtergere
  5. E simplu, daca vezi ca sunt pescari pe langa pod, pe malul stang, unde e trecerea mai mica, inseamna ca da platica, poate si salaul. Treci pe pod si dai cam la vreo 15-20 m de capat cum te uiti spre baraj - intre stalpii 3 si 5. pe acolo mai da si salaul (strapazani) si platica si crapceanul, apa e mai mica. Daca nu sunt oameni, localnici, esti aproape si de baraj, poti da si pe mal, mai in amonte nitel. Eu cred ca o sa mearga.
    yy

    RăspundețiȘtergere
  6. Salutare din nou,
    Sambata planuiesc cu a mea nevasta o excursie la Calimasti, si ma gandeam ca n-ar fi rau sa-mi iau si o undita poate imi fac timp si incerc in zona Turnu pe malul stang. Crezi ca mai sunt controale avnd in vedere ca e final de prohibitie sau e mai bine sa ma rezum la plimbare.
    Scuze de deranj:)
    O sa postez la revenire.
    A si sa nu uit am si eu un blog nu e prea actualizat da poate il vizitezi http://muntiindoi.blogspot.com/
    Tensi

    RăspundețiȘtergere
  7. Salutare,
    Daca mergi la Turnu, pe langa vizita la manastire, ai vreo cateva locuri de incercat cleanul, carasul : unde se termina pereul e o curba mica, un mic golf, cu o teava pe deasupra. Acolo pe 15-20m pe mal poti sta (si la umbra) si e loc bun daca mananca. Sau treci spre manastire prin tunelul auto - pe jos, ca e doar un drum de tara si incerci in gura paraului care vine dinspre manastire. Sau mai la deal 7-800 m unde e o iesitura in Olt, de forma unui dreptunghi mai mare si dai pe latura dinspre aval. Controale pe aici, pot spune ca nu sunt NICIODATA, cel putin eu nu am intalnit pe nimeni sa controleze ceva, in 30 de ani de cand merg pe acolo ! Ia-ti momeli de clean, caras, oblete, babusca si : HAVE A NICE TRIP !
    yy

    RăspundețiȘtergere
  8. P.S. Am vizitat blogul tau. Foarte multe si frumoase ilustratii, poze artistice - mi-a placut zau. Totusi puteai sa povestesti mai in amanunt, sa scrii mai multe despre iesiri, care vad ca sunt numai in locatii super. Mi-a placut poza aia cu pisicile venite dupa peste pe mal (chiar dupa asta cred ca au venit !) - e tare !
    Mai da-ne !

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut,
    Am fost in "deplasare", ce-i drept nu am stat mult de pescuit dar sambata dupa-amiaza. Am incercat pe langa Turnu pe malul stang, cam la 300m de bariera loc bun si de gratar. Rezultate modeste: 3 cleni la rotativa. Am incercat si la clasice dar nu a vrut. Localnicii spuneau ca e inca devreme pentru caras. Locurile sunt faine singurul punt slab fiind prezenta de skijeturi si barci cu motor care mai sperie pestii.
    Tensi

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu-i devreme deloc, pentru nimic, treaba nasoala e ca anul asta, nu mai incepe odata sa manance - cred ca din cauza topirii masive a zapezii de pe munti. La adancime, apa e rece - gheata. Mai la vale, da normal. Poate data viitoare incerci mai sus, in zona Lotru - Brezoi. Si acolo sunt locuri de camp + fish.

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut,
    asta a fost asa o partida de incalzire, tot jos la Izbiceni e speranta mare. Sper sa dai in el mai ales ca pleci chitit pe somn. Astept saptamana viitoare sa plec, in principiu joi seara "decolez" pentru o partida de 3 zile.
    Referitor la blogul meu m-am lovit de o problema: dimensiunea pozelor; s-a umplut spatiul de stocare pe server pentru ca am pus poze de4-5mb. Acum tre sa solutionez problema, ca aventuri am de postat:)
    Tensi

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut,
    Nu stiu din ce motiv dar postarile tale(de fapt ultima) nu mai apare. Vad ca ai postare noua dar nu o vad la articol.
    Tensi

    RăspundețiȘtergere
  13. Defectiuni de la provider, trece, asa se intampla mereu - doar sunt moca...
    Ti- am promis ca iti spun cum merge pe Izbiceni : pe lac si pe la pod, in afara de platica si caras (pe lac) nimic ! Nu da somnul DELOC, ceva salaiasi slab de tot. Am stat 2 zile si am venit aproape gol. Sub baraj e posibil sa dea avatul, dealtfel si la Rusanesti la baraj tot de asta da, bucati cam la 2-3 kile. Apa limpede - izvor si cam crescuta, cum era nivelul normal inainte sa lucreze la baraje.
    Am dat la coropisnite 90 % si la buchet de rame 10 % = 3 moace la rame ( 2 nopti x 42 !!! de bete ale noastre). Daca dai la caras iei bine, bucati frumoase, in dreptul loc. Cilieni, malul drept, unde scrie cu rosu pe pereu << km 9,300 >> se intra pe pereu pe la PECO si apoi printr-un islaz cu porti de fotbal, capetele drumului de sus, sunt blocate.
    Cam atata stiu, poate ii dai tu in freza ca eu...
    Fire intinse !

    RăspundețiȘtergere
  14. Gooԁ daу! Тhis is my first сommеnt here so Ι juѕt ωanted to give a quіck shοut оut аnd say I truly enjoy rеading thгough
    уour articles. Can you геcommend any other blogs/websitеs/forums thаt deal
    with the same subjеcts? Thanκs a lοt!


    Mу webpаge ... payday loans

    RăspundețiȘtergere

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!