NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată

08 mai 2011

Mic pescuit la Turnu - Valcea

La Turnu, pe lac
  Sambata 7 mai , vazand vremea insorita de dimineata, am iesit putin pe Olt la deal, cu cateva rotative mici, sa "linguresc" putin apa (chioara, caci nu se vede nici coada de peste pe undeva).
 
  Era cam racoare, dar batea soarele binisor si m-am gandit ca o sa se incalzeasca pe parcursul zilei. Am ajuns la Turnu, pe la ora 10 si m-am dus direct la viaduct, la Carlig. Aici, in padure, era un frig, de suflam in maini si peste nu se zarea in apa -  puiet vreau sa spun, dupa care ar fi venit ceva rapitori. Am scrutat apa prin ochelarii aia destepti vreo 10 minute si apoi, am iesit fuguta din padure, ca inghetasem.

Aici am gasit cleni
   Am trecut barajul Turnu si am dat cu o rotativa de 1 ( Mosca, picatele negre), in lung si in lat pe pereu. Nimic. Aici se mai zareau ceva obletei prin apa si trageam sperante de ceva atacuri. Apa era rece - gheata si ma ducea cu gandul la pastrav, ce sa dea la o asemenea temperatura ? La capatul pereului, la apa mai mica, am simtit insfarsit ceva, un atac timid. Hait ! ca nu te mai las, pana nu te vad la culoare !

  Atacurile au devenit mai hotarate si am luat cativa cleni, de 4-500g. Si astia dadeau aproape de mal, dar la fund. Am incercat si cu Aglia 00, dar nu a vrut deloc - banuiesc, din cauza ca evolueaza prea la suprafata.

Inca mai e soare
   La ora 13, au venit niste nori urati, s-a facut iar frig si a inceput sa picure. In scurt timp a inceput si vantul, asa ca m-am urcat in masina si am plecat.
  Asa frig in luna Mai...mai rar. Pescuitul e intarziat pe apele curgatoare, in zona de deal si de munte. A venit iarna, nu primavara, cu ninsori la munte, frig si o vreme de noiembrie !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!