NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată

23 martie 2011

Permisul de pescuit 2011 - la liber, in Valcea

   Insfarsit, am vazut-o si pe asta : la ANPA - Valcea, se elibereaza permisul de pescuit cu doar 30 lei, asa cum dealtfel era si normal ! Nu am intrebat, dar cred ca asta e valabil pentru toate judetele din tara si de asemenea, ca daca intr-un judet nu se dau asa, se pot lua de aici, de la Valcea - ca nu te intreaba nimeni unde stai, sau unde pescuiesti. Tineti cont ca sunt trei categorii de permise, astfel unii vor plati doar jumate - 15 lei, iar altii il vor lua gratuit ! Problema ar fi doar sa aibe destule cartonase - formular, dupa ce au dat catre asociatiile de pescari, pe baza tabelelor nominale, intocmite de acestea. Am stire ca s-au tiparit destule pentru toti.
  
   Plata se face direct la filiala ANPA si mai trebuie doar : o copie dupa actul de identitate. Pentru pensionari , copie dupa talonul de pensie / sau certificat de handicap pentru cei in drept / sau carnetul de elev - student, dupa caz (toate in copie).
  
   Gata cu inregimentarea obligatorie in asociatii, care cu nesimtire ne cer o cotizatie, cat de trei ori valoarea permisului in sine. Cotizatia pe prostie, ca unora le e tarsala sa ceara ferm, doar permisul si lungesc astfel viata unor capuse precum AJVPS - urile, care in majoritatea lor, nu fac altceva decat sa pape salarii bune si sa se invarta de colo - colo pe balti. Asta cand nu braconeaza (in adevaratul sens) chiar ei, la lumina zilei, sub motiv ca scot setcile presupusilor braconieri si intocmesc acte pe 10 kile de peste si o ruptura de setcuta careia ii dau foc in mod festiv, cu Tv - ul de fata, etc, etc. mi-e si sc. Si daca au concesionat, sa zicem, o balta : eeei acolo-i alta treaba, iti cer taxa / zi, nu mai conteaza ca i-ai imbuibat ca un fraier cu cotizatia aia inutila, ani in sir !
 
   Dupa lupte crancene pe net,  pe la Petitie online si pe forumuri diverse, (din partea noastra), acum, se pare ca dl. ministru Tabara...a trecut in tabara noastra si a dat acest ordin, binevenit, prin care mie,tie, cetatean, ni-se recunoaste dreptul la libera asociere (Constitutia Romaniei, se pare ca nu era de ajuns). O bila alba pentru dl. ministru al MAPDR -Valeriu Tabara !
  
   Asadar, ca sa stiti, nu numai daca stati la Valcea : puteti lua DOAR PERMISUL DE PESCUIT, valabil pe toate apele naturale din tara, inafara apelor concesionate de ANPA, care au regim de taxare proprie (ex. vezi apele de munte, date catre Romsilva), de la sucursalele judetene ale ANPA !  Iata mai jos, ce spune chiar siteul ANPA despre asta (fragment) :

A N U N Ţ


Filialele teritoriale A.N.P.A vor elibera permise de pescuit recreativ/sportiv către persoanele fizice după încheierea acţiunii de atribuire a zonelor de pescuit si a autorizaţiilor de pescuit recreativ/sportiv către asociaţiile de pescari sportivi. Filialele teritoriale vor elibera prin birourile si punctele de lucru permise din cele trei categorii, către persoane fizice, în condiţiile Ordinului MADR nr. 15/20.01.2011 si a art. 4, lit. g), h), i) din HG nr. 1016/ 2008 privind cuantumul...
 
   Asa mai merge !

ACTUALIZARE 2012 februarie 10 : Au inceput inscrierile pentru permise la ANPA - Valcea !

8 comentarii:

 1. Ducule, de ce ne-ai părăsit ?
  Mai şti pagina asta ?
  http://yyducu.povestipescaresti.ro/

  Raducu.

  RăspundețiȘtergere
 2. Nepotrivire de caracter. Sorry, nu-mi plac siteurile cu insi care nu pot purta o discutie, fara sa arunce cu kk pe tine si care se baga in seama, fara macar a intelege despre ce-i vorba.
  Sterge-ma din cont ! Si sterge-mi si clipurile.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nici nu stiu cum sa-mi aleg cuvintele dar iti zic cum s-a dezvoltat acel site, dezvoltat de mine, pentru toata lumea, foarte simplu:
  Ai creeat un grup de discutii, "C&R pro si contra", l-ai definit ca fiind public, asta inseamna ca oricine poate intra in grupul tau si dezbate.
  Tema ta a fost geniala, nota maxima.
  Ce se intampla cand intra cineva care nu-ti impartaseste gandurile sau nu a inteles mesajul tau ? Renunti la TOT ? Asta este atitudine ? Este normal ?
  EVIDENT NU !
  Dar de fapt toate se rezolva din MOUSE ! Daca este ceva de rezolvat.
  Anume: nu mai permiti accesul in grupul tau de discutii tuturor iar atunci SETEZI GRUPUL CA FIIND MODERAT si ... atunci nu mai au acces in el decat cei acceptati, se inscriu in lista de asteptare iar TU sau moderatorii (pe care tu-i imputernicesti) le dau accepul.
  Uite, astfel, in general, pe povestipescaresti.ro, fiecare-si stabileste limitele si crede-ma ca am pus un accent deosebit pe politica de confidentialitate, nu exista TURMĂ, nicidecum daca nu vrei asa ceva.
  La orice ora poti da afara un membru din grupurile tale de discutii, la orice ora poti sterge ceea ce a scris in grupurile tale.

  Maestre Ducu, in final vreau sa-ti zic doar ca pe mine ma doare enorm cand oamenii cu caracter, cum esti tu, abandoneaza proiectul fara sa-l fi inteles pe deplin. Stiu ca misiunea mea tinde catre imposibil, "comunitatea pescarilor din România", dar intentia este curata, sincera. Sti care este cea mai mare durere ? Este durerea mea, ca şomer, tânăr, cand incerc sa fac ceva pentru pescari si pescuit si vad rezultatele nule. Suntem o natie ciudata ...

  RăspundețiȘtergere
 4. Salutare...ce se aude cu stiucain zona Olt-Valcea...la noi (Pitesti)a inceput sa apara insa ploile fac dificila cautarea ei....am vazut saptamana trecuta 2 exemplare prinse de un prieten una sarita de 1,5 si a doua la 2 kg si ceva pana in 3...la twister...Se apropie sarbatorile nu stiu daca reusesc sa merg in wek...o sa va tin la curent si astept noutati si de la voi...fire intinse! :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Sa stii Vali, ca n-am fost primavara asta inca, mai jos de Valcea. E prohibitie generala (si la stiuca) si la vale, sunt pe toate pereurile numai bad guys cu arma-n dinti. Nu risc 400 amenda. La Valcea se mai iau ceva marlite prin baltoacele alea din dreptul strandului (Cacacioasa) mai jos, pe Olt, intre canalul de fuga si deversor, deci de la barajul de acolo, 2 km mai jos. Pe Olt, pe rau, nu stiu unde sta ascunsa, cred ca se tine de cardurile de pasnici, care inca nu au aparut la mal, la bataie. Pana alaltaieri a fost frig ca iarna, cred ca si la voi.
  Mai stam vreo saptamana si mergem dupa ea, mai spre munte ca acolo-i mai multa ( Brezoi, Proieni, Calinesti) si nici nu vin mascatii cu tunu`. Tinem legatura, spor la treaba !

  RăspundețiȘtergere
 6. Paste fericit alaturi de cei dragi !

  RăspundețiȘtergere
 7. Multumesc, la fel iti doresc si tie !

  RăspundețiȘtergere

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!