NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

13 iunie 2010

Salau la barajul Rusanesti

Decor - nu-i al nostru.
   Vineri 11 iunie 2010, noaptea, am plecat la Rusanesti la baraj, cu gandul sa dam la salau de pe pila de sub baraj. Daca treci cu barca si te urci pe pila, de obicei nu spune nimeni sa pleci de acolo, mai ales noaptea. De cand se stie, pe pila aia au dat bine salaii si avatul. Cu conditia sa mearga cel putin o turbina (se da pe partea cu turbinele).
   Am luat 1001 carasei mici - mici, care nu mor pe drum si barca lui Didi cu motor. In parte, de aici a inceput ghena, nu am verificat starea motorului la plecare si asta mergea 10 m si se oprea, iar mai tusea 5 m si iar se ineca...intre timp barca se tot ducea la vale ! Cu vasle nu prea mergea fiind curent tare. Apa era scazuta cu doi metri si nu puteam urca pe pila, ramanand optiunea sa dam doi din barca sub pila, doi de pe mal.
Puiu de la Valcea
   Pana sa ajungem noi acolo cu barca, datorita defectiunilor la motor, injuraturilor, etc, locul s-a populat rapid cu barci jos sub pila si - cum se putea altfel, cu toti angajatii barajului care "lucrau" in ziua aia, sus pe pila. Asa ca am dat de pe mal, greu, cu plumbi de 120 g si agataturi la tot pasul, luand ce au uitat altii, cativa strapazani amarati, pe o caldura infernala.
   Aia care au fost la pila sau sub ea, au luat in functie de loc, intre 5 si 30 kg (nu exagerez !), de salau cam stas la 35- 40 cm bucata. Ideea e ca daca aveti o barcuta mai mica, vaslind ajungeti usor acolo si puteti face o partida buna de salau. Barca noastra nu mergea cu vasle fiind prea mare, greoaie fara motor.
   Am incercat si avatul, care desi a iesit pe la 6,00, bucati mari, nu a dat la nimeni. Nici noua, nici celor din barci. Pe la 13,00 am plecat la Izbiceni sa dam sub baraj la cuburi, dar acolo era bat langa bat, full (o singura gasca) si nu luasera mare lucru - deh !..weekend. A fost un fiasco total, o partida plina de..invataturi de minte, cine o mai face ca noi, ca noi sa pateasca !

6 comentarii:

  1. 06 09 2010 am citit toate povestile bravo voua eu am venit de la rusanesti spre seaca si am fost multumit mam distrat va urez fir intins in continoare va salut

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru vizita, Fire intinse fra !

    RăspundețiȘtergere
  3. La Rusanesti, am facut partide bune de pescuit la crap dar in urma cu 3 ani.
    Atunci tragea crapul aici, luam 10-15 bucati la o sedinta de 3 zile, de la 5 la 10 kg, acum insa numai platica caras si salau.
    Nu inteleg ce s-a intiplat cu crapul, unde a disparut?
    Am mai facut citeva sedinte acolo,in acelesi loc dar nimic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu a disparut, dar de 3 ani se lucreaza la baraje si apa are alt regim si nivel, astfel crapii stau nitel mai la vale la insule- la "deviere"- asta, daca te referi la baraj. Pe lac, sus, stau mai spre Babiciu, cam la 3-4 km de la barajul babiciu in jos.
    Totusi s-au mai luat crapi frumosi la barajul Rusanesti anii astia - depinde de sezon si de...bafta. Nu e mereu sarbatoare...
    Multumesc pentru vizita si s-auzim de mai bine !

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place cum astia care luau cate 10-15 crapi, 30 kg de salau si alte asemenea fapte de vitejie se intreaba acum de ce nu s-o mai fi prinzand peste.

    RăspundețiȘtergere

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!