NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

10 august 2009

Lacul Izbiceni - podul vechi

   In sfasit in august 2009, am ajuns cu pretinii, pe podul vechi, la Izbiceni.Sa descriu locul: podul are cam 7m latime si e lung de vreo 150m. Pe toata lungimea lui are doua trotuare si pe mijloc e pavat cu piatra cubica, ceea ce e foarte important, pentru ca se poate monta un cort, umbrela etc.Se ajunge cu barca, distanta de la apa la platforma e normal cam de 0,5- 0,7m. De pe malul drept (dinpre Izbiceni ), distanta dintre mal si pod e de 220 m, de pe malul stang, (dinspre satul de rudari, cum i se zice), e de 80 m si e cel mai indicat de trecut pe acolo, lasand masina pe mal fara nici o grija, deoarece oamenii de acolo sunt civilizati si obisnuiti cu asta.Betele pot fi asigurate noaptea cu pietre din pavaj, chiar se recomanda sa pui pietre la gramada pe ele, fiindca nu stii ce namila poate da din scurt si pana ajungi la bat l-a luat- atentie,nu-i de joaca ! Culmea e ca in caz de aglomeratie, ai si buda ,nu una ci pe toata lungimea podului, vre-un om care a patit-o, a spart cu spitul adevarate wc-uri, pe care stai ca pe scaun ! Intr-un cuvant un loc super.Asta in cazul in care nu vine vre-o furtuna,sau vant foarte tare, deoarece valurile mari, se sparg peste pod si n-ai decat sa stai acolo pana trece, vaslele nefacand fata la intors si in plus nu poti sa cobori pe pereu, ca te rastoarna. Pestele: spre malul stang locuri de platica mare si crap,cum te uiti spre baraj, dar si spre deal; din mijloc pana aproape de capul dinspre Izbiceni, de o parte si de alta a podului, apa are cam 20m adancime- loc de somn. Dati cu ce va duce capul, dar nu uitati de coropisnite (la greu ). Tot spre malul stang da bine si salaul- obleti,ocleti fiind chiar acolo la suprafata  langa pod, plin de ei, deci nu carati pestisori.Ajungeti acolo din Izbiceni, treceti barajul si apoi, pe langa lac (nu coborati), cam 1 km inapoiin sus-podul e vizibil de la baraj.Alta: daca nu aveti barca, se poate gasi un om sa va treaca si la dus si la intors, contacost, nu scump, fiindca au barci de metal cu care pun setci,etc.La intors te trece oricare de pe pod. Noi am luat in 2 nopti si o zi, platici, doi somotei si un somn de 6 kile, de fapt o noapte fiindca intr-a doua, au inflorit algele si apa era verde vopsita si cred ca sufoca pestele, acesta fugind la adanc pe unde poate. Ce mai, se merita o partida acolo !

6 comentarii:

  1. sal! si eu am multe amintiri frumoase pe podul vechi de la izbiceni. mi-ar face placere sa vorbim despre acest loc , sa ne spunem parerile despre acest loc si cam pe unde am dat fiecare pe acest pod. eu ma numesc ionut, am 31 ani, si sunt din Slatina-olt. tel:0766623224; id mess maryhary91

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Ionut !
    O sa te caut saptamana ce vine. Acum sunt pentru putin timp in deplasare, nici netu` nu merge aici, abia reusesc sa-ti raspund. Ne auzim !

    RăspundețiȘtergere
  3. sal! si ms de raspuns!astept sa ma suni cand ai timp , eu am mai facut o iesire de doua zile pe pod saptamana trecuta. ionut slatina.

    RăspundețiȘtergere
  4. sal! saptamana ce vine a trecut de mult! lasa-mi te rog nr. tau de tel. ca te sun eu! ionut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Scuze, sunt foarte ocupat in ultima vreme, oricum nr. meu este 0740.585 538 - Ducu Stefanescu.

    RăspundețiȘtergere
  6. salut! Ionut sunt, pentru somn imi recomandati si mie un loc bun intre Slatina si Izbiceni in perioada aprilie - mai?

    RăspundețiȘtergere

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!