NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată

24 septembrie 2014

De la Sorin, inca o reteta !

 
   Daca v-a folosit cumva reteta de caras la borcan, daca ati facut conserva si daca v-a placut, iata, prietenul Sorin Birlea, din Sibiu, ne incanta cu alta reteta tentanta (timp scurt de preparare). Sa nu mai spuneti ca e greu, ca n-aveti timp !

  Sa ne spuna acum Sorin, ce si cum :

   -Si daca tot e sezonul, m-am gandit sa va prezint o reteta de zacusca de peste
Acum am ispravit-o de facut...
Se poate folosi orice fel de peste dar zacusca iasa foarte gustoasa daca se foloseste macrou. Macar jumatate din cantitatea de peste daca e macrou, tot e bine.

  La zacusca aceasta, eu am folosit jumatate caras si jumatate macrou...

Zacusca de peste
Ingrediente:

- 2,5 kg peste gata curatat.

- 400 ml ulei

- 2 kg gogosar copt.

- 500 gr. ceapa

- 700 gr. morcov fiert.

- 1,5 l bulion, sare, piper, foi de dafin

Pestele se fierbe 20 min. dupa care se scot oasele mai mari. Apoi se da pe masina de tocat de 2 ori ( pe cea mai deasa sita).
Se dau prin masina de tocat toate ingredientele si se procedeaza ca la orice zacusca.
La inceput se adauga in oala uleiul si ceapa, apoi morcovul fiert si gogosarul, se fierb toate vreo 15-20 de min., apoi se adauga pestele si bulionul. Se amesteca des sa nu se prinda compozitia, la foc potrivit.
Daca e prea groasa compozitia, se mai poate adauga bulion.
Prepararea dureaza cam 1 ora si jumatate, pana cand uleiul iasa deasupra compozitiei.
Apoi se pune zacusca in borcane si se fierbe " in dunti" 45 de minute.

Cam asta e, e usor de pregatit, nu dureaza mult si e fff gustoasa...
Mie mi-au iesit 12 borcane...

Pofta buna!
  -