NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

04 mai 2014

Ploaie si obleti, la Bradisor

Turnurile de la Bradisor
   Desi planificasem o incursiune mai sus de lacul Vidra, dupa pastrav indigen, pe niste laculete ascunse in munti, datorita ploilor torentiale din zona, n-am avut curaj sa ne bagam cu masina pe acolo si am amanat asta, asa ca, hai la Bradisor, ca si acolo e bine, mai da cate un pastrav curcubeu, e asfalt... etc. Am plecat : eu, Catalin, Didi si Nelu Alimanescu ( si tot astia ne-am intors si acasa).

Bradisor - vedere spre baraj
   Stiam ca din 1 mai, se deschide sezonul pe ape de munte. Asa e in fiecare an, si scrie si la Ordin, ca de la aceasta data, e permis la pastravi. Buuun, numai ca anul asta, ca sa ne amintim si sa tinem minte unde traim, in ce tara, s-a facut o mica precizare, ca, de la 1 mai, e permis pescuitul la salmonide, insa, fara a aduce atingere art. 1, care spune ca e interzis pescuitul, pana la 1 iunie si deci, nu e permis... e, dar nu e... sau daca e, atunci unde mama dracu` se aplica un articol si unde se aplica altul ? Tipic romaneste, un rahat de ordin pe minister, se transforma intr-o problema nationala, se incalceste si baga oamenii in ceata, se poate lasa cu scandal si amenzi. Paznicii de pe la Romsilva, care au vazut absurdul situatiei, nu te iau cu parul, dar te cam gonesc de la pescuit, vizibil deranjati de faptul ca nu pot sa-ti ia pleasca de 50 lei / zi, pentru prins copacii de pe mal si cativa amarati de obleti (poate si vreun pastravior, doi).

La turnuri, sub pod
   Inca de pe noapte, l-am incercat cu de toate : rame, carabeti, buchet de viermusi, si granule, dar in zadar. Ne -am postat strategic, la turnuri, spre a fi feriti de ploaie, sub podul care leaga turnurile de mal (loc destul de bun, in perioada asta a anului) si am stat acolo pana pe la 8,30. Rezultat = 1 bibanel. Apa era merlie, cam tulburica si am gandit ca asta ar putea fi cauza esecului.

Catalin si Didi
   Dupa asta, am mers la coada lacului, in loc deschis, unde apa era de-a dreptul limpede. Aici, tot asa, nu tragea absolut nimic, nu ataca nici macar la rotative, zero absolut. In schimb, s-a pornit o ploaie deasa, care intr-o jumate de ora, ne-a trecut prin pelerine si impermeabile, ne-a udat total si asa, demoralizati, am zis ca ar fi mai bine sa ne intoarcem la turnuri, ca macar avem un adapost de ploaie. Si bine am facut, fiindca de atunci, a plouat - a stat, incontinuu, 10 minute senin - 20 minute ploaie, pana am plecat acasa.

Bradisor, la coada lacului
   S-au prins obleti marisori, cativa pastraviori mici, buni de aruncat inapoi in apa si vreo trei bibani de-o palma. Si apa in haine. Pe la 17,00 am strans si am plecat acasa.

La plecare

     Rezultat : aer, miscare si cateva poze, dar intentia conteaza, nu ?


5 comentarii:

  1. De izbiceni are cineva vreo informatie cu privire la salau sau scrumbrie , sau alte baraje de pe Olt ? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu, nu. Am auzit ca la Izbiceni, e nunta mare, dar cred ca-s localnici, cu blat la politie, electricieni, etc. Daca te vad aia strain, se iau de tine rapid. Mai e putin si cum Dunarea e crescuta, sper sa mai prindem si noi ceva din puhoiul de salai si mrene (poate chiar stiuci), care a urcat pe Olt. In rest, apa tulburica si mai ales rece, nu prea e de facut treaba deocamdata.

      Ștergere
    2. La barajul mosteni merge ff bine salauul

      Ștergere
    3. Nu cunosc, unde e barajul asta, ca dupa nume, nu-mi e cunoscut ?

      Ștergere
    4. Barajul mosteni este la 15 km de slatina in amonte,spre dragasani,altii ii mai spun si barajul strejesti.

      Ștergere

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!