NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

06 ianuarie 2014

Permisul de pescuit in 2014

 
 Din ce am mai spicuit pe net si din auzite, in anul care abia a inceput - 2014,  nu se intrevad schimbari in legislatia privitoare la permisul de pescuit sportiv / recreativ. Adica, vom pescui asa cum e si normal, cu acel card plastifiat, cu sau fara timbre pe el, dar cu chitanta de plata atasata langa permis.
   Aici este o mica hiba, nu toti au cardul acela nominal si netransmisibil, dar daca avem o chitanta pentru plata taxei anuale si buletinul / cardul de identitate (pentru a proba ca acea chitanta este a respectivului pescar), se poate pescui fara grija si fara necazuri la vreun eventual control.

   Taxa pe 2014, se pare ca este tot de 30 lei (sa nu ne mire daca Ponta o pune taxa suplimentara pe numarul de bete ca si pe stalpi, pe ramele folosite, etc :)))), se poate plati la Trezorerie, care are numarul de cont pentru asa ceva.

   Pentru pescuitul in apele de frontiera, se pune obligatoriu viza de PG, la Politia de frontiera din zona in care vom pescui. Viza aceasta este gratuita.
   In ceea ce priveste prohibitia din acest an, nu se cunoaste inca nimic sigur, la urma urmei, abia e boboteaza, sa fim sanatosi ca pana atunci mai e !

 

     Pentru anul 2014, tuturor unditarilor din tara si din afara : La multi ani ! si Fire intinse !!!                                          
   Dupa cum am zis, voi actualiza postarea cu date concrete :
 
   Azi am fost la Trezorerie si la ANPA si mi-am rezolvat treaba cu permisul pe 2014. Iata cum : Intai am platit cei 30 lei la Trezorerie. Aici nu a fost necesar decat cardul de identitate si banii. Am cumparat de la posta un timbru fiscal de 2 lei, Apoi, m-am dus la Filiala ANPA si acolo imi trebuia cate o copie dupa CI, permis, timbru si chitanta. Le-am facut toate pe o foaie si apoi dl. inspector, mi-a pus o stampila pe chitanta si a semnat-o. Ulterior, eu am lipit si timbrul pe spatele chitantei. Cam asta a fost toata tevatura, mi-a urat fire intinse si mi-a zis ca, sa am grija la parasute :) dupa cati parasutisti sunt pe la noi, cred ca voia sa spuna sa nu dau peste ei, sa-i incurc !!!!

Glumeam, deci iata pe scurt ce acte sunt necesare la viza permisului :

- Chitanta de 30 lei de la Trezorerie
- Timbru fiscal de 2 lei
- Copie / copii dupa actul de identitate, permisul de pescuit, timbru si chitanta.

  O mica observatie, la Trezorerie, la mine in Valcea, au stiut nr. de cont, insa inspectorul ANPA mi-a zis ca s-a schimbat contul de curand si s-a mirat ca aia l-au stiut. Chestia e ca daca Trezoreria iti incaseaza banii, stiu aia ce fac, fiindca fara un cont valabil nu ar putea lua banii.
   Dupa cum vedeti, totul a fost foarte simplu, intr-o ora am scapat de intrebari, asteptari si alte asemenea. Drept, chestia cu stampila n-o mai stiam, m-am desteptat aseara cand am citit comentariile voastre si multumesc pentru sfat bun, ca altfel nu mai mergeam la ANPA.

    Ceea ce va doresc si voua !

Asa arata viza pe 2014


23 de comentarii:

  1. A aparut proiectul ordinului prohibitiei pe 2014 pe saitul ANPA din nainte de sarbatori

    RăspundețiȘtergere
  2. A aparut pe saitul ANPA proiectul ordinului prohibitia 2014. La stiuca se schimba ceva in rest aceias treaba se instituie prohibitia devreme ca mafioti din DD sa scoata pestele doldora de icre.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat priveste prohibitia in proiectul de ordin ea ar incepe pe 01-04-2014, de regula cam asa a fost si ordinul cum e proiectul.
    cat priveste chitanta de la trezorerie ea trebuie sa aiba pe spate un timbru fiscal de 2 lei si o stampila de la ANPA din zona de resedinta.cei care sunt membri unei asociatii se legitimeaza cu chitanta de la asociatia legal constituita si inscrisa in registrul unic de la ANPA pe care se stipuleaza clar ca include si taxa de 30 lei pentru permisul ANPA 2014. sa aveti fire zbuciumate tot anul 2014!
    Vasile Mitrea,APS Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, cam asa e, cu timbru si stampila, dar pe moment, pana dam vreo fuga la ANPA, merge si cu chitanta + act identitate + permis de pescuit. Am inteles ca timbrul ala trebuie sa-l ai deja la Trezorerie, nu stiu, zilele astea o sa fac personal treaba asta si o sa actualizez postarea. M-am uitat si pe site-ul ANPA si am vazut ce spun aia acolo. Eu ce am vazut cu prohibitia era doar pe 2013 ! Este ordinul de anul trecut, m-am uitat bine dar altceva n-am mai vazut...
    S-auzim de bine !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai asa-i si normal. Cui naiba ii e de folos schimbarea regulilor, taxelor si institutiilor de la an la an?

    RăspundețiȘtergere
  6. Am platit eu astazi, 30 lei la financiar si am luat timbru fiscal de 2 lei. Am sunat la anpa si au zis ca pentru frontiera nu este necesara stampila lor. Cand o sa ajung la frontiera o sa va spun cum este. O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu totusi zic sa pui stampila aia, nu se stie...si nu mai ai grija .. Fir intins !

      Ștergere
  7. La noi la Dej situatia sta in felul urmator ,avem 2 asociatii a pescarilor amatori si 2 magazine cu articole de pescuit unde se pot incheia permise de pescuit intre 50-70 lei.Somesul a fost concesionat pe o raza de 25-30 km de aceste asociatii ,in cazul in care pescuiest intr-o zona unde nu ai vizat permisul la asociatia respectiva, se percepe o taxa de 1 leu pe zi.Cunosc pescar care si-au platit permisele de pescuit la trezorerie si au avut probleme cu aceste asociatii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu stiu sa fi "concesionat" statul vreun metru patrat de apa cuiva, cred ca e teapa locala. Daca ii iei la bani marunti, vor demonstra ca, probabil, au cesionat luciul de apa (ceea ce presupune distractii pe apa, nautice, etc) si nicidecum pestele din rau. Daca ar fi asa, ar face pescuit industrial, nu ar merge cu 1 leu... Pe acel permis de pescuit (ala plastifiat) precum si pe site-ul ANPA, scrie clar ca permisul este valabil in toata Romania.
      Daca ai necazuri cu ei din cauza asta, da-te mai tare la aia care vin sa ia leul, fotografiaza-i cu telefonul si ameninta-i ca te duci la Politie si faci plangere, ca dai poza cu comentarii presei, etc si mai intreaba-i daca pentru acest leu pe care-l cer dau : atentie ! BON FISCAL ! Nu ? Asta inseamna frauda, evaziune, etc.
      Sa-i vezi ce repede dispar cu aceasta "taxa pe prostie" !

      Ștergere
  8. cum e treaba aia cu contradictile dintre legea regimului juridic al frontierei de stat si legea pescuitului ?????????? poate aia care pun stampile si cer nici nu stiu ce fac - respectiv fiind vorba de fapta penala
    aia cu timbru de 2 lei este in contradictie cu hg privind taxele de pescuit - opinia subsemnatului este ca HG este nelegala
    taxele se stabilesc numai prin lege - legea cu pescuitul nu a delegat guvernul sa stabileasca taxele pentru pescuit
    ANPA freaca aia cu permisul fara sa asigure distributia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fim seriosi, doar aici, e Romania ! Se face un sport national din inventarea celor mai fistichii taxe ! Oricum, nu poti stii, se da o ciculara pe minister, sau o ordonanta obscura si se instituie taxa de timbru de 2 lei, pe orice act cu forma... xy si gata ai taxa legal perceputa.
      In ce priveste viza de frontiera, PG-ul, nu stiu daca asta ai vrut sa spui, este o masura care ajuta pescarii. Astfel, cand esti inregistrat acolo, ti-se poarta de grija in cazul accidentelor, inundatiilor, etc. Si chiar au grija si de masinile pescarilor lasate cateodata, mai mai sa le ia apa ! Asta am verificat p pielea mea :) .
      Si ce sa mai dam noi cu legea, cand in materie de pescuit, nu numai ca nu suntem ca in restul Uniunii, ci suntem CEL MAI RAU din toate tarile de pe continentul Eurasia (poate cam ca vietnamezii, sau si mai rau ca aia ).

      Ștergere
  9. cum spune colegul din Dej si in jud. Hunedoara nu poti sa pescuiesti cu ANPA pe raul Mures deoarece spune inginerul de la ANPA PE JUD. HUNEDOARA ca este concesionat la 2 asociatii, si trebuie sa mergi la ei sa platesti pe langa ANPA COTIZATIE.
    Eu am avut anul trecut permisul ANPAsi am fos la asociatie in Deva la filiala sa platesc 15 lei pe an sa pot pescui pe Mures de la Simeria catre Orastie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Fratilor, ce naiba, in zona aia chiar nu e niciun avocat pescar ? Jurist ? Si un amarat de vanzator de aprozar stie ca nu ai voie sa conditionezi un produs, de vanzarea altuia. In afara de Delta Dunarii - rezervatie si proprietati private, NU EXISTA ZONA PISCICOLA IN ROMANIA IN CARE NU POTI PESCUI CU PERMISUL ANPA !
    In alta ordine de idei, daca vine unul strain de judetul asta si vrea sa pescuiasca, asa, prin reciprocitate, cum zice legea, ce-i face Asociatia x, y ? Ii da amenda ? Ii confisca batul ? Nu cred, omul se duce la Politie si depune plangere, ii da in judecata si cere daune si ii castiga, etc. Parerea mea e ca tipul ala, inginerul... de la ANPA, isi bate joc de tot judetu`. Eu nu sunt interesat, dar treaba asta ar putea fi adusa la cunostinta ministerului, simplu, cu un mail, iar samsarii asociatiilor alea, (care au legal drept de control al permisului ANPA - doar atat ! ), avertizati ca se poate face o plangere la procuratura locala, pentru fapte penale : inselaciune, frauda, abuz, constituire de grup infractional, etc, etc. Si DNA se ocupa de asa ceva, daca frauda trece de 10 000...
    Totul e, sa nu fii tu in afara legii, asa ca du-te la Trezorerie, plateste taxa aia de 30 lei, ia chitanta si cumpara-ti un timbru fiscal de 2 lei. Tine-le asupra ta si sa vedem ce-ti poate face careva de la Asociatie sau ANPA !
    Daca nu esti convins, plateste frate taxa pe prostie !

    RăspundețiȘtergere
  11. salutare am si eu o antrebare,vr sa fac si eu un permis de pescuit pentru prima oara,cu cate undite poti pescui si cate ace ai voie pe apele romane an special pe dunare la somn,crap etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut
      Din cate mai stiu eu. din mosi-stramosi, odata era cam asa : pe apele colinare si de ses (adica acolo unde este valabil acel permis ANPA), era voie cu doua undite, avand fiecare maximum doua carlige (ace), La mare, cu doua undite cu cel mult 10 carlige de taparina,.
      Pe apele de munte, e mai complicat (la pastrav una, la lipan alta...) insa in principiu, ai voie cu o undita si un carlig sau o musca - te asigur ca nici nu-ti trebuie mai mult acolo. Dar, la munte, permisul ANPA nu e valabil, acolo se da pe loc si pe zile / zi, permis de catre Romsilva, cea care gestioneaza apele de munte (padurarul).
      Insa la ses, de obicei te duci cu cate undite crezi tu ca ar trebui (2 sau 5 sau 10...) si nu zice nimeni cam nimic. De altfel, poti da cu 50 de undite si faci tot atata treaba precum cu 2 - 3, dar te spetesti punand momeli si pazindu-le....
      Mai intereseaza-te si eventual, da-le un mail si alora de la ANPA, la contact, pe siteul lor. Asa o sa fii convins ca esti cu legea la zi.
      Spor la treaba !!

      Ștergere
  12. va salut cu respect,daca i-mi fac acum primul permis si nu am card anapa,cum procedez?stima

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, mergeti la filiala ANPA de la dvs din judet, cu actele necesare permisului ( link http://www.anpa.ro/index.php ) si - teoretic ar tebui sa va elibereze un card/ permis, dar nu prea cred ca au asa ceva, asa ca o sa puteti pescui la fel de bine, cu chitanta aia + timbru de 2 lei, stampilate de ANPA.
      Acum, eu nu stiu daca doriti cu taxa integrala, sau sunteti pensionar, elev / student, etc. Intrati pe siteul ANPA (linkul de mai sus) si vedeti ce trebuie pentru viza, tot aia trebuie si pentru permis.
      Oricum, nu va faceti griji, daca ati platit, e totul ok, nimeni nu se formalizeaza pentru o bucatica de plastic !

      Ștergere
  13. va salut cu respect,daca acum imi fimaac primul permis si nu am card anapa cum procedez?st

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma mira faptul.La multi am citit comentarile vis-a-vis de permisele de pescuit ca trebuie de platit taxa la trezorerie,timbru etc etc....sincer va zic eu am facut permisu de pescuit in data de 19-1-2014 doar cu o copi de buletin si o poza de marimea celei din buletin...si taxa care am platito pe loc la cel care mia tocmit actu (permisu)...dupa care mia zis sa vin peste 1 luna sa iau cardu ala de pescar .deci repet doar cu o poza de marimea celei din buletin si o copie de buletin.si taxa.

    RăspundețiȘtergere
  15. La noi merge dupa cum considera fiecare sef de la ANPA. In principiu, e foarte bine cum zici ca ai facut permisul. Poate chiar vine si plasticul ala...
    Pentru nelamuriri, totusi, o vizita la sediul filialei ANPA din regiunea dvs v-ar scuti de surprize. Sau un telefon.

    RăspundețiȘtergere
  16. anpa n-ar trebui sa stie ,cine si ce ape, care asociatie are competente pe portiunea x a raului ? asociatiile alea ,de unde-si iau avizele de functionare ?de la ministerul sanatatii ? noi pescarii care incercam sa fim in legalitate ,ar trebui pentru fiecare problema care apare ,sa-i deranjam pe domniii de la anpa si sa-i obligam sa ne raspunda la problemele noastre ;permise ,locatii,de ce nu au cardul acela si umblam cu chitanta dupa noi ,de ce nu fac nimic pentru combaterea braconajului s.a.m.d....cu respect .

    RăspundețiȘtergere
  17. Scuza de intrebare,dar daca locuiesc in Dej,platesc la trezorerie,am permis plastifiat Anpa,trebuie sa merg la anpa in cluj pentru viza?in cazul asta mai bne platesc la o asociatie in Dej,ca ies mai ieftin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e buna intrebarea. Pai cred ca legal ar fi sa mergi la Cluj, daca la Dej nu e filiala ANPA, dar nu stiu nici eu precis, in harababura asta, cred ca merge si fara vizita la filiala. Nu stiu cat de legisti sunt aia pe la voi, dar sa stii ca asociatiile au in continuare drept de control si te trezesti ca incepe vreunul sa faca mofturi.... Da si tu actele cuiva care are drum acolo si te poate servi cu asta, ca nu dureaza decat un minutel sa-ti puna o stampila. Daca nu, dai cotizatie si nu cred sa fie mai ieftina decat drumul. Si poate mai rezolvi si altceva acolo, pe langa asta.

      Ștergere

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!