NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

28 aprilie 2012

Trei cleni

Clenut de primavara
   Atat am prins azi, trei dolofani la rotativa. 
   Vazand timpul frumos, nu am rabdat sa stau in casa si pe la 9,00 am iesit nitel in oras... cu batul si cutiuta de rotative. Prin Ramnicu Valcea, trece rauletul Olanesti si se varsa in Olt, la marginea orasului, vreo 500 m mai la vale de unde am prins clenutii.

Apa e lata dar  are doua palme adancime
    Am incercat cu Aglia 00 alba si nu ataca deloc, de-am crezut ca nici nu a inceput, ca e prea rece apa. Totusi, intr-un loc bun, stiut din anii trecuti, m-a salutat cu o bufnitura. Apoi a amutit. Atunci i-am dat o Mosca nr. 1, cu puncte negre (ceva asemanator cu Aglia nr. 1, dar mai finuta) si a lovit-o imediat, apoi inca unul si inca unul. Imi pare rau de ea, caci am lasat-o in agatatoare tot azi si nu se mai gasesc pe la noi...

  Ulterior, vazand ca am prins (trofee pentru locul ala), doi batrani care erau pe langa mine cu unditele dupa te miri ce, mi-au pus gand rau si de cum am plecat nitel mai la deal, sa-l las sa-si revina (cleanul), au si invadat locul si nu s-au mai dat dusi pana la pranz, bietii de ei nici macar n-au prins nimic la plutite si viermusi. Eu am mai incercat si alte locuri bune, pe la cascada din poza de mai jos, dar nu a mai vrut nimic. Ajunge si atat, mi-am facut damblaua si in rest am prins soare si aer proaspat.
Frumusel si lacom
      Primavara, urca din Olt si pana la acest... dig sau taluz, o mana de cleni, deoarece apa e mai calda in acest raulet cu adancimea de doua palme. Adica pe astia 500 metri se poate prinde ceva si atat.

Cascada, taluzul, sau ce-o mai fi
    Urca si cleni de 1 kilogram si mai mici, urca si scobar si obleti si... cam atat. In fiecare an, primavara, eu vin pe aici la distractie si antrenament. Si se lasa si cu niste cleni frumusei. Pentru cei care stau pe aproape si pentru cei batrani, pensionari care nu mai pot merge pe coclauri, este o oaza de relaxare tot timpul anului.

De aici la 500 m se varsa in Olt
    O sa-mi ziceti ca e prohibitie, ei bine, aici nu prea mai este, fiindca Olanestiul e rau de munte si peste doua zile se deschide sezonul. Si chiar sa fie, o dau dracului, dupa ce am stat atata acasa si mai ales ca Oltul, pe aici pe la Valcea, va fi tulbure pana aproape de sfarsitul lui iulie, ca in fiecare an.
   Asa ca de 1 mai, ma distrez cu rotativele pe rau. Na !

6 comentarii:

  1. Te salut pescar oltean de munte! Iti doresc multe trofee pe anul acesta si sa nu uiti ca "ce e mic va creste mare daca ii oferi scapare"

    Cu deosebit respect,
    Mihail

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutare Mihail ! Multumesc de urare si nu-ti fa griji, ce e de pus inapoi in apa, nu intra-n sac !

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo Ducule eu am fost la o balta privata pe la Bals .

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand trec dimineata, la prima raza de soare, pe "Podul de Fier" ii vad in apa, cred ca acolo sunt cleni care bat in spre 2 kg sau cel putin asa se vede de sus :) ... dar aia mari se inteapa mai greu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aia nu trag la pluta, cauta loc de depunere. Doar la rotativa o mai ia cate unul, exact mai sus de teava 5-6 m. La piciorul podului, desi sunt acolo, nu da niciodata, cel putin eu nu am luat decat in sus de teava si la cascada la bolovanii aia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, nu prea da acolo, dupa cum se vede si in poze; dar totusi merita sa incercati sa pescuiti, la piciorul podului, cu bob de visina cand se fac, eu am ramas uimit de rezultatul pescuitului cu bob de visina. Anul trecut mi-am pus la frigider visine in borcan, dar nu mai da asa dupa ce se trec in pomi, cred ca are o scurta perioada cand manaca asa ceva sau cine stie. Oricum ideea e sa fiti primul pe rau, ca am vazut ca sunt tot felul de "profesionisti" care tot ploscaie balta cu viermusi.
      Bafta ... !

      Ștergere

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!