NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

05 iunie 2011

La Rusanesti, somoteii dorm adanc

Asa incepe - cu sperante...
  Da, somnii si somoteii sunt adormiti si nu mananca nimc in zona Rusanesti - Izbiceni, hiberneaza inca. Altfel, ce explicatie ar avea acest fiasco de doua zile si nopti, pe care l-am avut la prima iesire pe zona asta ?

Caldura mare
   Am fost mai multi pescari, cu un total de 42 de bete, pe coropisnite, buchet de rame mari si pestisori. Doua nopti cu conditii meteo diferite si starletii au stat aproape nemiscati. S-au luat trei moace amarate si vreo doi bibani ( aruncati inapoi in balta, sa nu ocupe juvelnicul, ca vin somoteii mari ! Ha, Ha !).

Mai blinkerim vreun biban
   Am asteptat iesirea asta, ca naiba si aveam toata increderea ca se va face treaba. Momeli bune si din belsug, perioada de varf a somoteiului, poate dadea si salaul - si totusi, s-a incapatanat sa nu miste un bat !

Malul drept, km 9+300
   Asa ceva nu s-a mai intamplat in zona si mai ales pe locul ala. E ceva cam...nelalocul lui. Poate o fi si asta intarziat - acum doar cateva saptamani ningea la munte !
  Priviti scena campului de lupta : http://youtu.be/cYdLhG1pUDw
  Pe de alta parte, tragea platica la pana - pluta si mai ales, dadea carasul (lucru rar aici, pe locul asta). Caras la palma si mai mare si chiar carasi la kil. Prindeau localnicii printre betele noastre si dintre noi, cine s-a incumetat sa dea dupa el.  Catalin, amicul cu care am mers eu, desi nu voia caras, din lipsa de activitate, a prins o gramada - macar sa nu venim cu mana goala.
  Nu vreau sa mai vorbesc despre asta cu carasii : o ditamai pregatirea, iesirea planificata pe trei zile si nopti, asteptarea unui numar impresionant de somotei, toate s-au dus de rapa, fiindca "n-a vrut muschiu` lui" sa traga.

Cam amarati, nu ?
  Da` nu ma las ! In curand - curand de tot, ies iar dupa el si am sa ma razbun. Nu scapa somoteii fara sa dea cota !


 A si era sa uit - tot ceva ce nu s-a mai intamplat pe aici : mai nou, SE FURA BETELE NOAPTEA ! Nu de catre peste, ci, spre rusinea localnicilor, de catre unul dintre ei. Mi s-au furat ultimile doua undite di dreapta, in conditiile in care eram doar noi si localnicii si nu a trecut nici o masina pe pereu, noaptea. Iar copiii nu umbla pe pereuri la 3-4 noaptea. Si eu care-i laudam de oamenii cinstiti...Nu-i vorba de paguba (niste rale de bete), ci de faptul ca de acum, nu mai poti lasa betele fara paza noaptea.
 

5 comentarii:

  1. Salut
    Sincer tu erai ultima speranta ca voi primi o veste buna despre Olt. Am avut ceva prieteni plecati la Olt, cu rezultate aproape nule. Dar asta e ne facem datoria, si vineri voi fi pe balta.
    Planul facut suna cam asa: opresc dupa obleti la Frunzaru apoi incerc pe pod cateva ore. Daca nu mere nimic fie ma duc spre Zeton unde raman macar pana seara fie merg pe baraj(Izbiceni) si incerc la somotei sau salau.
    Mai departe nu stiu da o sa te tin la curent.
    Tensi

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe Zeton, am oarece info, ca ar fi fost bagate setci la greu si ca nu prea s-ar mai face mare lucru (eu nu prea cred, stiuca mare sta la radacinile alea..). Da` nu stiu nimic precis - n-am fost acum acolo. Pe pod se poate sa dea, ca pe la mal nu e. Si daca e sa dai noaptea pe lac pe langa pod, un loc bunisor ar fi "la cruci" cam 5-700 m mai sus de pod pe malul cu comuna (drept). Sa fiu sincer, nu mai pot spune nimic, am luat tapa intr-un loc de unde niciodata,in zeci de raiduri, nu am plecat fara peste.
    Sa speram ca voi auzi de la tine ceva bun !

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut;
    Salut
    O veste de ultima ora: pe Babiciu, mananca carasul si ciordanul DAR numai din barca, la 100m in fata ultimei insule(a vacii). Daca nu dau vineri de el in Izbiceni sambata ma duc acolo. Eu totusi ma incapatanez cu podul pt. mine e un loc bun macar pentru platica.
    Poate ne vedem in weekend pe acolo:) dau eu tuica si berea.
    PS Prognoza e jaleeeeeeee!
    Tensi

    RăspundețiȘtergere
  4. Multam de cinste, dar weekendul asta nu pot veni. Carasul se pare ca da peste tot. Si eu aud ca da la Rusanesti, la "Deviere", in dreptul insulei mari (aia cu corturi).
    Astept sa vii cu somnii !!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am zis asa, dar uite ca a fost altfel !
    Am primit aseara un tel de la prieteni, ca au pus-o de o avateala la Rusanesti. Bineinteles ca am mers si eu, indiferent de timp. Am ajuns la baraj la 5,00 si deversa. S-a pornit si ploaia si nu era tipenie de avat sau salau sau puiet prin apa. Am plecat de acolo pe la 13,00 si am mers la Zeton. Singurele stiuci de acolo sunt niste pixuri care au trecut prin setci. Cred ca au luat si ultima stiuca de acolo, e balta curatata ! Dar am vazut cum a prins o fata, un crap de vreo 2 kile (asta cum naiba de a scapat ???). In drum pana acolo, am dat pe la baraj la Izbiceni ( = 0, deversa si acolo) si pe la pod - nimeni pe pod - poate de teama furtunilor.
    De la Zeton - la podul Islaz > apa tulbure rau, cred ca rupsese din maluri. Am vrut sa incercam pe Dunare la Corabia, dar s-a pus potopul si am plecat acasa cu mana goala ! Si eu care ziceam ca nu pot veni...

    RăspundețiȘtergere

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!