NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

28 februarie 2011

Prohibitia 2011 - proiect de proiect

E de anul trecut - ca si ordinul...
   Deoarece pana la aceasta data nu s-a stabilit inca nimic si prohibitiile bat la usa ( a stiucii e pe la mijloc), jucam asa cum ne canta ANPA - ul in acest " proiect ". Probabil ca acest ordin, va primi putere de lege, de ziua nationala si va fi publicat in Monitor, pe 31 decembrie... Deci, nu uitati, e doar un proiect, e informativ, insa pana la noi...proiecte, cu asta defilam :

ORDIN


privind prohibiţia pescuitului în anul 2010

În temeiul art.12, alin.(4) şi (5), din Legea nr. 317/2009 de aprobare a Ordonanţei de Urgenţa a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul ...   ...   ...   ...   ...   ...ministrul agriculturii,pădurilor şi dezvoltării rurale şi ministrul mediului emit următorul:


ORDIN:

SECŢIUNEA 1

Zone şi perioade de prohibiţie

Art.1. (1) - Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ /sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 05 aprilie – 03 iunie inclusiv, şi în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 zile, în perioada 5 aprilie – 19 mai inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin.

(2) Se interzice pescuitul în scop comercial şi recreativ /sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în râul Prut, în zonele inundate permanent sau temporar şi în lacul de acumulare Stânca - Costeşti, pe o durată de 100 zile, în perioada 01 aprilie- 9 iulie inclusiv.

(3) Se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ /sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în faţa gurii Dunării – Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, pe o durată de 60 zile, în perioada 05 aprilie – 03 iunie inclusiv.

 
Art. 2. - În Complexul Razim-Sinoe şi lacurile litorale se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial,recreativ /sportiv şi familial al oricăror specii de peşti şi alte vieţuitoare acvatice, pe o durată de 90 zile, în perioada 01aprilie – 29 iunie inclusiv.
...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...   ...

SECŢIUNEA a 2-a


Specii şi perioade de prohibiţie

Art.5 (1) - Se interzice pescuitul comercial,recreativ/sportivşi familial a speciilor de peşti, după cum urmează:

a) ştiuca, pe o durata de 59 de zile, în perioada 1februarie - 31 martie;

b) lostriţa, păstrăvul de mare şi mihalţul, tot timpul anului;

c) păstrăvul indigen, păstrăvul fântânel şi coregonul, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 30 aprilie şi din 15 septembrie – 31 decembrie 2010, iar lipanul începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 31 mai 2010 inclusiv şi din 01 ianuarie - 31 mai 2011;

d) sturioni, în tot timpul anului, cu excepţia:

- pescuitului în scop ştiinţific;

- pescuitului reproducătorilor în stare vie în scopul realizării programelor de populare a Dunării şi dezvoltarea acvaculturii de sturioni;

(2) În apele Mării Negre se interzic:

a) pescuitul calcanului în apele comunitare, pe o durată de 46 de zile, în perioada 1 ianuarie– 15 februarie.

b) pescuitul rechinului, pe o durată de 47de zile, în perioada 15 martie – 30 aprilie inclusiv;

c) reţinerea la bord a femelelor de rechin gestante pe toată perioada anului;

d) pescuitul sturionilor în tot timpul anului;

e) pescuitul delfinilor în tot timpul anului, menţinându-se obligativitatea raportării capturilor accidentale de delfini inclusiv din ZEE (Zona Economică Exclusivă).

(3) Pescuitul calcanului şi dimensiunile minime ale ochiurilor de plasă se supun dispoziţiilor Regulamentului (CE) …….al Consiliului din ……. de stabilire a posibilităţilor de pescuit şi a condiţiilor aferente aplicabile pentru anumite resurse halieutice în Marea Neagră.
 
Art. 6.- Prohibiţia pescuitului în scop comercial şi familial a scrumbiei de Dunăre se stabileşte, pe sectoare astfel:


a) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Marea Neagră până la Ceatal Chilia, Mm 43, pe o durată de 7 zile, în perioada 05 - 11 aprilie inclusiv;

b) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale de la Ceatal Chilia, Mm 43, până la Vadul Oii, km 238, pe o durată de 22 zile, în perioada 11 aprilie - 2 mai inclusiv;

c) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Vadul Oii, km 238, până la Gura Timocului, km 845,6, pe o durată de 30 zile, în perioada 19 aprilie - 18 mai inclusiv.

Art. 7.- Capturarea reproducătorilor de sturioni se realizează în stare vie, în următoarele zone şi perioade:

a) pe o durată de 90 zile, în perioada 15 februarie – 15 mai inclusiv, în zonele stabilite la art. 3 lit. i.

b) pe o durată de 77 zile, în perioada 15 martie – 30 mai inclusiv, în zona stabilită la art. 3 lit. j.
...    ...   ...   ...   ...   ...   ....    ....    ....    ....    ....    ....    ....   ....   ....   ....    ....   ....   ....
 
Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale,


Radu Mircea BERCEANU

Ministrul mediului,

Elena Gabriela UDREA
 
In speranta ca ati priceput cum sta treaba, va las sa va dati si voi cu presupsu`, eu sunt mai practic : atunci cand umbla jandarii pe balti si pereuri - atunci e prohibitie. Clar.

8 comentarii:

  1. Pai, ce naiba poate fi de inteles sau de deslusit la un ordin conceput de Berceanu si Udrea? Astia au senzatia ca pescuitul e ca umflatul preturilor la autostrada sau cumparatul de frunze de pe strada si transformarea lor in logo. Dupa mine, prohibitia e o mare problema. Daca nu ar mai fi, noi am sta mai mult pe malul apei. Nu e mare lucru, dar asta ii mai stanjeneste pe braconieri, ca doar ei sunt beneficiarii prohibitiei. Cand nu e nimeni pe balta, in prohibitie, ei sunt aia care merg cu vergi de fier beton la bataia crapului, sau chiar cu curent electric. Si asta e doar un exemplu. Ca sa nu mai zic ca in perioada in care noi nu avem voie sa bagam betele in apa, concesionarii de pe Dunare fac cele mai mari recolte. Doar cand ma gandesc la voma aia cu fata oarecum umana care-si spune Robert Raduta, mi se increteste pielea pe mine de furie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate...dar chiar asa, oare Udrea n-o fi stiind ce e ala un peste ? :) :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ba stie sigur, doar ca pestele ei nu inoata, ci administreaza spatii de parcare

    RăspundețiȘtergere
  4. Salutare ...la stiuca se poate pescui de la data de 26.03.2011 se termina prohibitia,iar la speciile pasnice incepe prohibitia dupa data de 02.04.2011 cea ce mi se pare absurd,,,in ani anteriori perioada mai sus mentionata incepea pe la jumatatea luni aprilie...ne obisnuim incet cu asta...Astept postari cu ceva capturi pe 2011 eu am aut o iesire saptamana trecuta incununata numai de babusca si oblete. Fire intinse!

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut Vali !
    Si eu tot la obleti am fost. Apa e inca rece si nu trage nimic altceva. Daca pot zilele astea, incerc putin marlita pe Olt. Postarile cu capturi, vor veni odata cu iesirile mai dese pe timp mai cald, de acum incolo si bineinteles, odata cu...capturile.
    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  6. Salutare din nou..se apropie wekend-ul si urmeaza o iesire.... apropo pe Olt nu mananca nici macar obletele saptamana trecuta am avut un prieten ce a facut naveta-Izbiceni-Babiciu-Draganesti-Malu Rosu fara sa prinda nimic ....din pacate apa este rece...si uite ca vine si prohibitia incepand de sambata noaptea...ramane sa cautam stuculitele!!! Fir intins si astept vesti noi + poze desigur! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. ce speci de pesti pot pescui in perioada de porhibitie ? bibanul se poate pescui ca e din plin ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Dupa lege, nu se poate pescui nimic in aceasta perioda. NIMIC ! Nici stiuca, desi s-a incheiat prohibitia ei. Asa sunt date ordinele astea, ambiguu, totusi se spune clar : se interzice pescuitul TUTUROR speciilor. Ma rog, acum fiecare...face cum crede. Mai joaca-te si tu cu niste obleti, sa-ti treaca dorul pana in iunie. Si zici ca e biban din plin ? Unde fra ? ca pe la noi, pe Oltul superior, s-a cam starpit, cred ca de vreo boala, ceva.

    RăspundețiȘtergere

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!