NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

05 februarie 2011

Ceva pentru asociatiile de pescari

Raul Olanesti
  MAPDR - ul, se pare, a inceput sa se miste in privinta pescuitului recreativ - sportiv. Pe 20 Ianuarie 2011, dl. Valeriu Tabara - actualul ministru al MAPDR, semneaza un ordin numit : (cam pompos si cam anapoda) " Ordin privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum şi modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv ".
  De ce spun asta ? Pentru ca, susnumitul Ordin este ori aiurea intitulat, ori este aiurea conceput, fapt este, ca nu se refera la " practicare a pescuitului recreativ/sportiv ", adica nu e pentru cine merge la balta cu batul, ci pentru asociatiile de pescari (acolo unde ele exista), mai precis pentru AJVPS - uri. Asta deoarece se dau autorizatii pe baza de punctaje...in fine, asta e pentru cine este interesat. Ceva , ceva, ar fi si pentru noi, cum ar fi : obligatiile asociatiilor cu privire la gestionarea apelor date in folosinta, de unde luam permisul in caz ca nu sunt asociatii in teritoriu (vorba vine), cum arata permisele...Despre prohibitie nimic deocamdata, doar ca vechiul Ordin se abroga. Pe siteul ANPA, nimic, nici macar ceea ce prezentul Ordin prevede ca vor trebui sa publice in termen de 5 zile...aici suntem in Romania...
Eu l-am citit constiincios pe tot, dar este redactat cam incalcit, ma rog, poate pentru mine. Asa ca daca va intereseaza, va dau un link : http://www.madr.ro/pages/arhiva_legislativa/ordin-15-din-20-ianuarie-2011.pdf .
 Nu am pus aici toata hartoaga, fiindca ocupa inutil pagina. Pana la primele iesiri la balta, ceva mai de soi, va mai pun o poza,doua, sa va inveseliti. Fir intins copcarilor !

Aici sunt cleni


3 comentarii:

  1. Cum spuneam, totul e relativ, dar asta convine autoritatilor. Si concesionarilor. O sa ne imbracam in costume de camuflaj, poate ne gasesc mai greu pe malul baltii, asa nu ne vor putea strica o zi de pescuit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Peste sa fie ! Cat despre autoritati : ne-om descurca noi cu ei, taraim caruta asa ca si inainte...

    RăspundețiȘtergere

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!