NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

12 ianuarie 2011

Balbaiala anuala a permiselor de pescuit

Se tipareste mai greu ca o bancnota
   De cateva zile a inceput anul 2011 si noi astia "mai de jos" habar nu avem de deciziile ministerului de resort in privinta pescuitului recreativ sportiv. Am aruncat o privire pe net si am vazut ceva, un proiect de ordin, conceput anapoda - nimeni nu intelege nimic din el, care am inteles ca a si fost retras de pe siteul MAPDR. Pe siteul ANPA nu am vazut nimc in aceasta directie, cu exceptia unui protocol de prin aprilie 2010, intre MAPDR si Romsilva, prin care aceasta din urma, administreaza pe termen nelimitat resursele acvatice ale apelor de munte,de pe intreg teritoriul tarii. Deci, ca sa stim, pe apele de munte, platim taxa separata (permis) la Romsilva.

   In rest, logic si din pdv. legal, este ca pana la noi ordine, ramane in vigoare ordinul privind pescuitul recreativ - sportiv al ministerului, de anul trecut.
   Toate bune, dar ce ne facem daca vrem sa mergem la o copca, fiindca nu avem permis ! Ma refer la PERMIS (ANPA), nu la carnetelul ala verde, de membru ! In fiecare an la noi incepe o balbaiala, o debandada teribila, o proclamare catre pescarii sportivi a incompetentei sau a relei vointe, a unor oameni de paie pusi sa gestioneze fauna acvatica romaneasca si platiti pentru asta de catre noi. Sau poate ca se fac jocuri mari in minister si inca nu au dat ultimul zar, cine stie, asa-i la noi, se dau legi in functie de interese - Hai, care mai pui ceva... Nu-i destul ca AGVPS a ajuns iar monopol, trebuie sa fim si dezinformati de zvonuri si presupusuri, sa asteptam cuminti acasa terminarea cacaielilor guvernamentale si pana atunci : braconieri ! Pai da, braconam, nu avem permis de pescuit ! Ia incercati sa plecati pe drum cu masina, avand permisul de conducere expirat , fie si de o ora...Nu sunt scuze, trebuia sa il schimbi din vreme. Noi unde dracu sa-l schimbam ?
   Corect ar fi fost, ca acum doi ani, sa platim la trezoreria statului suma de 30 lei, sau cat o mai fi, iar ANPA - ca gestionar, sa ne elibereze amaratul ala de cartonas care reprezinta dovada noastra ca suntem in legalitate. Simplu si civilizat, nu ? Sau : permisul sa fie valabil pana la prohibitia generala, pentru ca bosorogii de la AJVPS - uri, sa poata face incet- incet listele alea cu membrii lor si mai marii de la minister sa poata licita linistiti spaga de la tipografii. Pentru ca la altceva nu ma poate duce gandul si ma intreb : De ce e nevoie anual sa trecem prin asta ? O fi o moda, ceva gen marea asfaltare anuala, sau schimbarea bordurilor...Si poate treaba ar fi fost limpede, daca nu ar fi fost vorba de liste, de asociatii, etc.
Imi pare rau, as fi vrut sa va informez corect cu privire la costul permisului, la prohibitia pe 2011, dar nu am de unde sa stiu ce o visa la noapte MAPDR - ul. De indata ce gasesc ceva publicat in regula, in Monitorul Oficial, o sa vin cu un copy.
   Pana atunci, stati cuminti si uitati-va la pozele din anii trecuti, mai lustruiti mulinetele...

6 comentarii:

  1. Cred ca logic ar fi ca in absenta unui nou cadru legislativ, sa pescuim subscriind ordinului de anul trecut. Doar ca in el e specificata si valabilitatea, adica pana la 31.12.2010, din ce stiu eu. Caz in care dupa data de 1 ianuarie, pescuitul sportiv ramane nereglementat. Asa canu putem fi nici pedepsiti, in lipsa unui text de lege care sa statueze asta. Asadar, hai la peste! Pentru orice eventualitate, iau permisul din 2010 in buzunar. Daca vine careva pe balta, il intreb si eu unde e legea care ii da dreptul sa-mi aplice masuri punitive, sau macar unde e textul in care se scrie ca eu nu am ce cauta acolo, in momentul respectiv, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai da, asa e, din partea asta nicio grija. Spilu` e ca nu avem o legislatie k lumea. Sau hai s-o spun mai pe sleau : Nu-mi convine inregimentarea asta, colectivizarea permiselor. De ce trebuie sa fac parte din vreo asciatie, de vreme ce platesc permisul ANPA direct la stat? De ce nu, ca sa am permis, sa trebuiasca sa fiu membru al vreunui partid ! Totusi, trebuie luata ceva atitudine fata de escrocii astia, ai vazut ce face netu` cand e vorba de carburanti.
    Daca ar termina cu obligativitatea asta, am putea simplu sa platim permisul in decembrie - ianuarie ieftin si rapid. Subliniez PERMISUL, nu carnetul de membru. Si pana la urma, mai dai dracu, noi mergem la pescuit in mod normal.
    Fir intins !

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarul e ca nici eu nu inteleg nebunia asta cu asociatiile. pur si simplu, nu pot pricepe care e plusul pe care il aduce inscrierea intr-o asociatie. Unde sunt eu inscris, omul are o pensiune superba si gestioneaza un lac superb din Razelm. Acolo inteleg utilitatea, de aia m-am si inscris la el, el chiar are grija de apa aia, curtea lui e cam singurul loc pe unde se poate intra. Dar in rest, cred ca e doar o forma de escrocherie. Daca as plati banii aia in plus pt a finanta mai stiu eu ce actiuni impotriva braconajului, de exemplu, s-ar justifica. Dar nu facem decat sa alimentam conturile unor fundatii care probabil la anul nici nu mai exista.
    Oricum, eu i-am dat de mult dracului, FIR INTINS!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta e ! De fiecaredata e mare nebuneala cand se discuta despre asociatiile de pescuit,scandal si iar scandal,in final nu se rezolva nimica si la anul reluam....ca sa nu ne uitam vechile obiceiuri !
    Asta e ,,CATZELARIE,, !
    Cum ati zis si voi ,,DAI DRACU si la pescuit cu noi!
    Fir intins sa aveti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare si un an mai bun ....sa reusim capturi mari...si sa scapam de braconieri....domnul Ducu anul asta mai cotizam obligatoriui sau platim cum e normal ANPA-ul aveti ceva noutati oficiale? va multumesc!

      Ștergere
    2. Salut, capturi mai mari da, daca ne punem la ambitie ! De braconieri nu a scapat lumea de cand e lume, asa ca... In privinta permisului, suntem in stand by pana apar cele noi, pe 8 ani, alea plastifiate. Pana atunci sunt valabile (si ca plata), cele din 2011. Acum in anul asta, du-te direct la ANPA din jud. tau, cu copie CI, chitanta de la trezorerie de achitatrea taxei si ev. daca esti pensionar / student / altceva, cu dovada. Ai grija de dovada si la trezorerie, ca sunt taxe diferite. Cel mai bine este sa cauti pe siteul ANPA (nu stiu daca vei gasi) un nr. de tel de la filiala voastra si sa tii legatura cu ei, sa vezi cand incep sa le dea, ca e treaba mai indelungata, de aia au si prelungit valabilitatea celui vechi. Nu-i chiar asa de greu, de fapt e simplu si vei "cotiza" anual doar la ANPA cu 30 lei sau cat l-or mai face, pe timp de 8 ANI !
      Eu asa am facut si anul trecut si nu am probleme. Oficial, este ordinul...imi scapa nr, chiar aici pe blog, cauta IAN 2012 in sidebar, indreapta mai jos, la Arhiva blog, sau direct Google serch : Ordinul 297 din 28...
      S-auzim de bine !!

      Ștergere

De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!