Capacul :
- Avem deja taiat cadrul din profil rigips si celularul. Acum taiem din polistirenul de 3 cm grosime o bucata cat suprafata cutiei pe care am facut-o, cat celularul mai exact. Dam cu ceva silicon si lipim polistirenul de celular. Luam cadrul de profil, il punem imprejurul bucatii , ii nituim urechea de imbinare. Il intoarcem cu polistirenul in sus si presam bine pe margini pentru a intra complet polistirenul in indoitura in U a profilului. Daca ii mai dam niste nituri deasupra la colturi, e bine ca in gauri sa bagam si putin silicon, sau sa inmuiem niturile in el.
- Mai taiem din cornier de Al , 4 bucatele de 25 mm lungime, pe care le aplicam pe colturi prin nituire , cu Un Singur Nit lateral pe latura mica a capacului (latime). Pe latura mare le vom nitui deodata cu inchizatorile mai tarziu. Astea sunt niste intarituri pentru inchzatori, altfel tabla profilului n-ar rezista tractiunii clenciurilor.
- Acum urmeaza ceva mai delicat si foarte important pentru etansare ; din cealalta foaie de polistiren de 3 cm, taiem ceva aproximativ cu golul cuvei in partea de deasupra. Il taiem grosier mai mare decat golul, apoi prin masurare si ajustare din aproape in aproape, vom obtine un capac cat gura cuvei, Care Nu intra bine in cuva. Pentru a intra, cand perimetrul e bine taiat, ii mai dam o taietura fina in strec (oblica ), urmand inclinatia peretelui cuvei. Cat de cat ! Cu cat e mai bine realizat etansarea va fi mai buna.
- Ultima faza e lipirea celor doua bucati de polistiren de 3 cm. Infigem usor capacul taiat in strec in golul cuvei, Nu de tot ! sa ramana cam 10 mm iesit deasupra, sa poata iesi foarte usor. Umblati cu finete ! Apoi dam cu silicon pe el deasupra linie continua imprejur cam la 1 cm de margine, apoi linii in X - hasuri cam la 2 cm distanta una de alta. Venim cu capacul inramat si il lasam usor, cu precizie pe cel cu silicon, potrivind totodata marginile capacului pe cutie, in asa fel incat sa arate ca si cum ar fi inchisa lada. Cred ca m-ati inteles ! Presam usor de tot sa faca ceva priza, dar sa nu intre mai mult in interior si apoi (iar !) cu mare grija ridicam capacul care va iesi cu cea de a doua bucata lipita de el. Pentru mai multa siguranta ca nu il vom deplasa la presarea ce urmeaza, facem cu varful creionului niste semne de ghidaj, sau un contur fin. Abia acum il apasam cu palma mai serios sa se lipeasca. Uff ! Mai facem vre-o cateva tepuse de lemn - merg si scobitorile rupte in doua, le inmuiem in silicon si le infigem oblic ici si colo pentru armare. Iata mai jos cum ar trebui sa arate o sectiune din capac :
- Odata terminata treaba asta putem sa punem (e recomandat) capacul pe lada ,urmarind ca marginile sa cada exact. Acolo il lasam pana maine, apoi il vom scoate si-l vom lasa sa iasa mirosul din el.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!