|
Chiar in stanga pozei, la 2 m, e apa |
- Locatie : este situat pe raul Olt, in jud. Valcea, intre barajele Lotru (Brezoi) si Cornet, la cativa metri de, sau mai bine zis pe, drumul european E 81, pe malul drept al raului, in defileul Oltului.
- Orase apropiate : Ramnicu Valcea, Sibiu. Si mai apropiate, Brezoi si Talmaciu.
- Trasee : din Ramnicu Valcea 40 km, din Sibiu 60 km, pe drumul E 81 ce leaga cele doua orase, in dreptul localitatii Proieni.
- Acces direct : din drumul principal se intra,
Atentie ! cu viteza mica, printr-o deschidere (lipsa ) a parapetului de pe marginea dinpre Olt, de vre-o 7 - 8 m, chiar in dreptul indicatorului rutier de localitate " CORBU ". De aici se coboara cativa metri lejer, spre dreapta sau stanga pe drumul vechi, necirculat.
|
Avem parapet pentru undite |
- Descriere loc : acesta era drumul pe malul Oltului ( Via Carolina ), pana la inaltarea sa din cauza constructiei barajelor. Doar o parte din el, de vre-o 1 km. Se poate spune ca nu e doar un loc de pescuit, ci si un popas placut in drum, aici putand face un gratar, campa si - cum se putea alfel...pescui. In apropiere la 1 km, e si balta Proieni, dar despre asta, am scris in alt articol. Singura cale de acces e cea pe care ati intrat, in capete drumul e inchis, asa ca masina sta pe asfalt si cortul pe iarba. Intre drum si apa, de-a lungul lui, este o portiune de mal cu iarba si tufisuri, cu deschideri largi la apa, tot atatea locuri faine de dat la orice tehnica de pescuit. Noaptea se poate face un foculet, ca sunt lemne destule, si nu-i padure. Dar nici liniste nu e, fiindca la cativa metri mai sus e soseaua pe care trec toata noaptea masinile. Ce sa-i faci, trebuia sa fie si un inconvenient. Dar te obisnuiesti cu asta repede si luand latura pozitiva, nu te lasa prada somnului, cand trebuie sa stai cu ochii pe starletii de la bete.Si iti creeaza un feeling de civilizatie, placut. Mai pot aminti, ca pe o intindere de 10 km in amonte si in aval de aici sunt alte locuri bune cu posibilitatea de a trage masina chiar langa locul de activitate. Nu sunt noroaie, apa nu ajunge pe drum, decat in capetele extreme, variatia de nivel fiind max. 1 m.
- Pesti si momeli recomandate : caras, clean, stiuca, somotei, mreana, biban, avat, mai rar crap. Si bineinteles, omniprezenti, obletii. In ultimul timp a luat amploare stiucareala, dar aici se pot face partide bune cand e apa foarte scazuta, in rest stiuca da normal. Noaptea putem da la somotei si mreana, dar destul de des trage cleanul la fund si carasul mai mare. Daca la momeala de somn va trage mereu si nu-l luati, puneti carlige mai mici si o sa luati cleni, mai mici si mreana. Ziua, da carasul, stiuca si alti pesti diurni. Pentru caras, momeli obisnuite, rama, paine,mamaliga, ( carasul da la fund si noaptea cateodata). La pluta mai rar, fiindca apa curge, chiar daca e lac. Stiuca mai bine la linguri, dar si la viu. Somnul, desi sunt bucati mari, nu se stie pe unde naiba stau - mister inca neelucidat de mine, dar mai dau somotei de o jumate de metru, buni de tigaie, cel mai bine la lipitori negre de namol. Avatul la rotativa mica, muste la buldo. Mai jos sub baraj e fieful lui.
|
Stiuca de Corbu |
In ceea ce priveste stiuca, treaba sta cam asa : daca apa e crescuta, stiuca sta la marginea stufului de pe malul opus, unde este un platou lat cu adancimea apei de cam 1 m, mai rar aici unde stam noi. Daca apa e destul de scazuta in lac, platoul ala devine uscat si tot puietul impreuna cu toate stiucile, navalesc pe malul nostru si se face un bairam de de atacuri, ce n-ati vazut ! Atunci trebuie cautata cu aruncaturi departe, sau dealungul malului cu linguri mari si mai grele , asa - zisa "palesca". Dati cat puteti mai la adanc, desi sunt agatatori multe si scoici spre mal, mai pierdeti cateva tinichele, dar merita. Nu folositi linguri sau voblere sofisticate si scumpe, ca o sa plangeti dupa ele - da foarte bine in de alea de 8 - 10 lei. Se poate da si la viu la pluta, cu rezultate bune.
- Altele : taxe - permis de pescuit (si / sau ANPA) ; nocturn - da ; barca - da ; plantat - da ; parcare - da ; peste recoltat - cat o fi ; numar de bete - cate vrei ; calitate drum - asfalt, ca peste tot in Romania.
- Observatii : Se respecta prohibitia, in extrasezon sunt controale destul de dese ale ANPA. Altceva : daca aveti si o barcuta, in locul asta, puteti blinkeri cu succes stiuca dand la linia stufului de pe malul opus, distanta fiind de vreo 100 m. Daca nu merge pestele, va alegeti cu un gratar bun, poze si un weekend reusit !
Ca rezumat, locul e bunisor, si atractiv datorita accesului usor in drum spre unul din orasele de pe traseu.
Aerul e tare si peisajul e frumos.
|
Un loc frumos si linistit |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
De azi am introdus moderarea commenturilor, din cauza spamarii repetate. Scuze pentru inconvenient !!!