NOU ! Incearca acum o cautare pescareasca: ORICE DIN PESCUIT

căutare personalizată
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

27 aprilie 2010

Braconieri vs escroci

Ei se fac -vezi doamne ! ca au grija de fondul piscicol (natural !), ne iau banii degeaba sa aibe si ei de unde lua o leafa usor, pe spinarea fraierilor de pescari amatori si pentru asta le zicem escroci. Noi (nu toti, doar aia care nu vor sa se lase de patima nici o secunda), ne facem ca stim legea si o respectam (pe net) si mergem la pescuit, ca doar ce naiba, acum trage pestele cel mai bine din an si doar nu am platit escrocii aia pe moca, macar sa prindem de banii pe care i-am dat si ceva pe deasupra si de aia ne zic braconieri.
Pai drajilor, hai sa definim - braconier. Asta e unul care fura vanatul sau pestele de pe domeniul cuiva. Termen ramas de cand vanatul si pestele era in totalitate al seniorului care detinea un domeniu sau al regelui si cine vana sau pescuia o facea pe hotul. Acum apele sunt ale statului, acesta se obliga sa le gospodareasca, etc. Pentru asta ne cer 30 lei si sa stam cuminti vreo doua luni pe an. Nu-i mult.
Dar vine un smecher cu interese (Berceanu si Udrea) si dau mana libera la escrocii de la asociatii - mai mult AGVPS, sa ne ia ei "cotizatie" in dublu fata de ce ne cere statul - proprietar al faunei. Astia, cel putin pe la noi nu fac nimic, nimic pentru banii astia. E un paradox, ii platesc sa ma controleze daca i-am platit ! Pe banii mei ! Pai asta nu e braconaj la buzunarele mele ? Si astia care imi cer taxa pe hobby nu-s escroci ? Si atunci ii condamn pe toti la moarte, ii dau dracu` si ma duuuuc la pescuit. In prohibitie.
In razboiul asta braconieri versus escroci, parca tot astia din urma castiga mereu si o duc destul de bine...
Da` nici noi...

Pescuit de antrenament

Pai nu ? Cum sa-i zicem amaratului de pescuit in prohibitie pe tot felul de coclauri si cu sleahta de jandari pe urme ? De antrenament.
Eu am gasit acest loc in buricul targului, pe rauletul Olanesti. Cand nu ploua e limpede - lacrima si intra din Olt cleni, scobari si alte natii de pesti marunti. Mai un pod, mai o cascada, se aduna clenii si se poate lua ceva la rotativa mica Aglia 00. Dau si bucati de un kil, asta cand nu vin pe mal tot felul de nepriceputi care zic si ei ca dau la artificiale si balacesc apa cate trei ore intr-un loc, cu ideea ca daca sunt perseverenti clenii se vor induiosa de atata munca si se vor lasa atarnati de betele lor.
Totusi e placut, afara-i cald, soare si aer curat...